BGDC: Een aanvang in vier tijden in het kader van de Terlaemen Cups

Op zondag 1 april, en dat is geen aprilvis gevangen in het nabij gelegen kanaal, nemen de 100 Series by BGDC 2023 eindelijk hun seizoensstart. Dat gebeurt in het kader van de Terlaemen Cups op het circuit van Zolder en het is een organisatie van… de ploeg van het BGDC! Eens te meer zullen de sportieve debatten gehouden worden over één enkele dag, ook al wordt dit een eerste partituur in vier tijden!

(Persbericht & foto: © BGDC)

Indertijd werd het ingericht door 2CV Racing Teams, maar de traditionele meeting die het begin van het seizoen markeert, zit nu onder de vleugels van de BGDC. Dat hebben de beide clubs éénstemmig beslist. “Zolder is de ideale afspraak voor het begin van de festiviteiten”, legt Raphaël van der Straten uit, in naam van het BGDC. “En het programma van de Terlaemen Cups is druk bezet met de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup die de piste delen. Er zijn ook twee sprintraces van 30 minuten voor de gekende en hoog aangeschreven Lotus Cup Europe, en de 100 Series by BGDC, uiteraard. Kortom, een goed gevuld lenteweekend met deelnemers die maar al te blij zijn het tussenseizoen achter zich te kunnen laten. De fans, die zijn natuurlijk meer dan welkom. Meer nog, de toegang tot het Limburgse circuit is helemaal gratis…”

Voor de 100 Series by BGDC brengen deze Terlaemen Cups een belangrijke nieuwigheid… “We gaan eigenlijk vier keer de baan kiezen gedurende de zaterdag”, vervolgt Patrick Van Billoen. “Tussen 9u05 en 9u30 voor de eerste vrije trainingen van het seizoen, dan tussen 10u20 en 10u45 voor de pre-kwalificaties die de startgrid zullen bepalen voor de …Kwalificatie Race van 15 minuten plus een ronde! Het idee erachter is om de meeting nog iets meer te kruiden, en vooral om te kijken wat de reacties zijn voor de toekomst! Zolder wordt dus een première! Het zal erom gaan om tegelijk competitief te zijn…maar ook voorzichtig, want de start van de Terlaemen 200 wordt gegeven volgend op de Kwalificatierace, om 13u05!”

Voor dit eerste treffen van 2023, kunnen de 100 Series by BGDC tellen op een voorlopig deelnemersveld van een dertigtal wagens… met dien verstande dat de inschijvingen geopend blijven en dat bepaalde wagens nog in afwerkingsfase zitten. Wat de strijd om de winst betreft, moeten we nog maar eens de favorieten gaan zoeken in de divisie 3 en divisie 4. We vinden er de gekende MARC Cars bolides van Australische origine, namelijk de Focus V8 VDS Racing Adventures (van der Straten-Vanspringel) en de BMW V8 (Van Woensel-Mertens-Van Egdom), naast de diverse Porsche 911 GT3 Cup Type 992 die worden ingezet door Speed Lover Racing (met een bezetting die nog dient te worden aangeduid) en Roos Motorsport (Roos-Yondem), de Porsche 911 GT3 Cup Type 991 PG Motorsport (Van Peperzeel-Van Peperzeel), de Porsche Cayman van Roos Motorsport (Lietart-Geussens) en PG Motorsport (‘White’-Geeris), en, niet te vergeten: de onuitgegeven BMW 240i CS Racing MAK (Van Osta-Van Osta-Van Osta).

Zoals we vorig seizoen al konden vaststellen, heeft de Divisie 1 meer dan ooit de wind in de zeilen! Bij de wagens met twee liter cylinderinhoud van de klasse B, verdedigt de Renault Clio #96 Ca Roule Racing van Yvan Muller zijn titel. Hij zal er van bij aanvang de degens moeten kruisen met gelijkaardige bolides zoals ingezet door Meurens-Renaud, Deger-Heinen-Jeukenne, Asnong-Faucon-Martin en Dries-Hilgers-Lenges. Vergeten we vooral ook niet de jonge honden Thomas Vanloocke en Quentin Denis, die aantreden onder het vaandel van VDS Young Drivers Car voor hun grote debuut in deze competitie. Tegenover de Clio staan er uiteraard de Honda’s Civic van Van Billoen-De Laet, De Conninck-De Conninck-Van Espen en de Britten Coomber-Simmons! Opgelet ook voor de Toyota GT86 van José Close, die in goed gezelschap vertoeft met Chloé Van Hove en Lucia Siriani, en die mogelijk de verrassing van deze meeting wordt. Dat geldt trouwens ook voor de Mazda MX-5 van Dubois-Wauters, die opnieuw van de partij zijn in de 100 Series.

In de klasse D van de Divisie 1, zien we de onuitgegeven BMW Z4 van Alain Van Tornhout, in afwachting van de terugkeer van een identieke bolide in handen van de familie Patzé. De Duitse machine zal de rechtstreekse confrontatie aangaan met de kleinere “zusterwagen”, de 130 GTR van Philippe Wouters en Raf Peeters. Spanning zal er ook zijn in de rangen van de wagens van 1600cc in de klasse A, met als favoriet de Renault Clio II van Rogier Van Kuyk en Thomas Leten. Zij zullen op hun pad de Peugeot 206 vinden van Vander Eecken-La Monica en de Suzuki Baleno van Cagnina-Petralia.

In de Divisie 2 wordt de hoofdaffiche gevormd door de Seat Leon van Verbeke-Smets en de Renault Clio IV (met turbomotor dus) van Geelen-Den Dekker. De BMW M3 E36 van Duelz-Carlier vervolledigt de effectieven en is ingeschreven in de klasse F.

Koers dus naar de met motorgeluid gevulde dennenbossen van Limburg, waar het er stevig aan toe zal gaan…

Kalender 100 Series by BGDC 2023

01 april / Terlaemen Cups / Circuit Zolder (200’)

27 & 28 mei / Magny-Cours Cups / Magny-Cours (100’ + 200’)

14 & 15 juli / Spa 200 / Spa-Francorchamps (2 x 100’)

07 oktober / Zolder 200 / Zolder (200’)

21 oktober / Franco 240 / Spa-Francorchamps (240’)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.