BRC Ardennes: Potty voor drie op drie, Tänak en Boonen op de afspraak

De Rallye des Ardennes, de derde manche in het Belgian Rally Championship, staat voor de deur. Dinant vormt het decor van de rally en zal heel wat bekende namen mogen ontvangen met Ott Tänak als grootste smaakmaker. Maxime Potty (Citroën) gaat op zoek naar een derde overwinning dit seizoen. Na ruim twintig jaar staat de Rallye des Ardennes opnieuw op de BRC-kalender.

(Foto: © M-Sport)

Meer dan twintig jaar is het geleden dat de Rallye des Ardennes deel uitmaakte van het BRC en meteen kan de rally rekenen op een mooie deelnemerslijst. Maxime Potty (Citroën) won de eerste twee manches dit seizoen en zal vol voor de hattrick willen gaan. Één van zijn grootste concurrenten voor de zege is vice-Belgische kampioen Gino Bux (Volkswagen). Bux beleeft een teleurstellende start van het seizoen en zal zijn goede vorm van vorig seizoen willen terugvinden. Ook Grégoire Munster in zijn Ford Fiesta Rally2 zal azen op de overwinning. Hij bereidt zich voor op de WRC-manche in Kroatië eind april.

Naast hen pronken op de deelnemerslijst nog drie grote namen. Die van Ott Tänak spreekt het meest tot de verbeelding. De Estse WRC-rijder komt als 0-wagen in actie. Daarnaast zijn er nog twee bekende namen uit de wielerwereld. Tom Boonen hervat na de Rally van Haspengouw zijn BRC-avontuur in Dinant. Net zoals in Haspengouw zal Boonen opnieuw een Lancia Delta HF Integrale besturen. Junior Planckaert, zoon van ex-wielrenner Eddy Planckaert, maakt zijn Rally2-debuut in een Skoda Fabia Rally2. De Rallye des Ardennes is zijn eerste van zeven BRC-deelnames dit seizoen.

De Rallye des Ardennes telt twaalf proeven, bestaande uit drie lussen samen goed voor zo’n 145 kilometer tegen de klok. Beginnen doen de rijders met Molignée, gevolgd door Onhaye, Fonds de Lesse en Leignon. Om 8u09 start de eerste lus, om 20u39 staat de winnaar op het podium.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.