Rally: Loeb niet in WRC, wel op de Azoren

Sébastien Loeb zal komend weekend dus de grote naam van de Azores Rally zijn en dat aan het stuur van een nieuwe Skoda Fabia RS Rally2. De Fransman die in januari nog een tweede plaats behaalde in de Dakar, had eerder aangekondigd te stopen met Extreme E en twijfelt nu ook aan zijn toekomst in WRC.

Vorig seizoen behaalde Loeb met de Spaanse Cristina Gutierrez de titel in Extreme E met het X44-team van Lewis Hamilton. Loeb die vorig jaar ook al veel opzien baarde door de Monte Carlo te winnen in een Ford Puma Rally1, was voor dit jaar in onderhandeling met M-Sport om een programma samen te stellen. Ondanks de gesprekken tussen M-Sport en de negenvoudig wereldkampioen is er helaas geen WRC programma tot stand gekomen, vooral door de aanwezigheid van Ott Tänak. Loeb zien we dit jaar dus mogelijk in weinig rallywedstrijden.

Azoren

De Azores Rally die vorig jaar nog deel uitmaakte van het Europese kampioenschap, zal komend weekend als gastheer voor de derde manche van het TER fungeren. Op de prachtige proeven zullen naast Loeb nog grote namen te zien zijn. Onder andere Andreas Mikkelsen, Ole Christian Veiby, Nil Solana en Erik Cais maken de oversteek. De wedstrijd start op 31 maart en na twaalf proeven mag er op 1 april met champagne gespoten worden. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.