In een notendop: NASCAR – F1

  • NASCAR – In de NASCAR Cup Series was Tyler Reddick de beste op het Circuit of the Americas in Texas. Na een race van drie en een half uur kwam hij voor Kyle Busch over de meet. Een chaotisch einde van de race zag een hevige strijd om de laatste podiumplek, maar Ross Chastain en William Byron zagen uiteindelijk Alex Bowman het podium opklimmen. Jenson Button, voormalig F1-wereldkampioen, werd achttiende. Kimi Räikkönen, ook ex-F1-wereldkampioen, reed in het slot nog als vierde rond, maar maakte een fout en zakte volledig weg. Een 29ste plek was het eindoordeel voor de Fin. (Foto: © NASCAR)
  • F1 Andretti/Cadillac – Andretti/Cadillac is volop bezig met de voorbereidingen om in 2026 de F1 te betreden. Hoewel er over de toetreding nog niks officieel is, willen ze niks aan het toeval over laten. Zo is Nick Chester aangetrokken om de verdere opbouw van Andretti/Cadillac te leiden. De Brit was eerder dit jaar nog aan de slag als technisch directeur bij McLaren in de Formule E. In de F1 heeft hij 25 jaar ervaring, onder andere bij Renault in de kampioensjaren van Fernando Alonso (2005 en 2006).
  • F1 Red Bull – Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in een interview met het Britse i vertelt dat een rivaal sponsors van zijn team gecontacteerd zou hebben. Dat zou gebeurt zijn nadat bekend raakte dat Red Bull de ‘cost cap’ in 2021 overschreden had. “We zouden zogezegd hun imago beschadigd hebben”, vertelde Horner.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.