FIA Karting Valencia: Thibaut Ramaekers laat in Europese Kampioenschap CIK-FIA de Brabançonne weerklinken

Blijkbaar ligt het circuit van Valencia Thibaut Ramaekers wel! Twee weken nadat hij er de eerste manche van de Champions of the Future Euro Series wist te winnen sloeg de jongeman uit Chimay ook dit weekend hard toe op de Spaanse omloop. De nieuwste rekruut van het RACB National Team behaalde immers zijn eerste zege in het Europese kampioenschap OK-Junior van de CIK-FIA. Indrukwekkend!

(Persbericht & foto: © RACB)

Zondag 26 maart 2023 bezorgde Thibaut Ramaekers enkele onvergetelijke herinneringen. Ter gelegenheid van de eerste manche van het Europese Kampioenschap OK-Junior van de CIK-FIA in Valencia wist hij op autoritaire wijze de finale te winnen. Zo werd de vertegenwoordiger van het RACB National Team de eerste Belg sinds 2015 die bij een Junior-competitie van dit niveau de Brabançonne wist laten te weerklinken. Een fantastische prestatie!

“Ik ben heel trots en blij dat ik mijn land zo een prestigieuze zege heb kunnen bezorgen”, stelde de 13-jarige rijder met een brede glimlach. “Van op de tweede plaats op de startgrid, en dus op de lijn aan de buitenkant van de bocht, verwachtte ik dat het in de eerste paar bochten knap lastig zou worden. Dat bleek ook te kloppen: ik viel al snel naar de vierde plaats terug. Ik was echter wel in mijn belangrijkste opdracht geslaagd: geen aanrijdingen en geen valse start. Na zes ronden slaagde ik er in om de leiding in handen te nemen, en nadien een kloofje te slaan. Uiteindelijk haalde ik het met drie seconden voorsprong. Ik had niet gedacht dat ik tegenover de concurrentie zo een tempo zou kunnen aanhouden. Wat kan ik nog meer willen? Dit is een uiterst aangename verrassing!”

“Thibaut maakte dit weekend heel wat indruk!”, benadrukt een enthousiaste Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Hij maakte deel uit van de favorieten en heeft dat statuut op de best mogelijke wijze bevestigd. Wat een prachtige start van het seizoen! Na de IAME Winter Cup en de eerste manche van de Champions of the Future Euro Series schrijft hij opnieuw een mooi lijntje op zijn palmares bij. Dat belooft voor het vervolg, en bevestigt alleen maar dat we er goed aan gedaan hebben om hem te steunen.”

De overwinning was na een uitstekend Spaans weekend de kers op de taart voor ‘Tbo’. Voor hij wist te zegevieren in de finale was de jongeman uit Chimay steeds voorin te vinden in een hoogstaand peloton van 83 rijders. Na de kwalificaties lag hij vijfde, derde na de kwalificatieraces, en in de halve finale wist hij ook al te winnen.

Dankzij dit resultaat leidt Thibaut de tussenstand van het Europese kampioenschap, vooraleer van 18 tot 21 mei richting het Tsjechische Trinec te trekken. “Zoals het gros van mijn tegenstanders ken ik die omloop helemaal niet. Ik moet er nog alles leren”, stelt de rijder van VDK Racing. “Zoveel te beter eigenlijk! Ik hou er van om nieuwe circuits te leren kennen en me aan de omstandigheden aan te passen. Ik trek dus vol vertrouwen richting die tweede van vier meetings dit kampioenschap.”

Vooraf neemt Thibaut Ramaekers ook deel aan twee andere internationale wedstrijden: de tweede manche van de WSK Open Series in het Italiaanse Cremona (van 30 maart tot 2 april) en de tweede meeting van de IAME Euro Series, die van 20 tot 23 april in Mariembourg geprogrammeerd staat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.