Ferrari Challenge Valencia: twee keer Donno in Europees openingsweekend

De Ferrari Challenge Europe werd dit weekend afgetrapt in Valencia. Zowel op zondag als op zaterdag werd er geracet op het Circuit Ricardo Tormo, op een goeie twintig kilometer van de binnenstad. Eliseo Donno zette het volledige weekend naar zijn hand en won beide races in de Trofeo Pirelli. De races in de Coppa Shell kenden telkens dezelfde rijders in de top drie.

(Foto: © Ferrari)

In de Trofeo Pirreli was Donno onhoudbaar. Vertrokken vanop de polepositie leidde hij elke ronde en reed hij ongestoord naar de zege in de eerste race. Dat kunstje herhaalde Donno zondag in de tweede race en zo staat hij logischerwijs aan de leiding in het klassement. In de Coppa Shell won Axel Sartingen de eerste race voor Manuela Gostner. Die volgorde werd in de tweede race omgedraaid. Gostner won, Sartingen werd tweede. Fons Scheltema finishte telkens als derde. Het Nederlandse RaceArt-team met Roger Grouwels bemachtigde de vijfde (race 1) en zesde plek (race 2). Sartingen leidt in de Coppa Shell met één punt voorsprong op Gostner, doordat hij op zondag de snelste ronde reed.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.