BRC Omloop: nieuwigheden voor 2023

Een shakedown, een compacte wedstrijdavond op vrijdag en een volledige wedstrijddag op zaterdag. Voor heel wat teams en deelnemers maakt dit concept van de Omloop van Vlaanderen een wedstrijd die op de kalender moet staan. Dit jaar gaat de beleving nog intenser zijn. De shakedown verhuist immers van woensdag naar donderdag. Hierdoor wordt de wedstrijd compacter wat ongetwijfeld gewaardeerd zal worden door de teams.

(Persbericht: © Omloop van Vlaanderen – Foto: © Gilles Verschuere)

Donderdag 31 augustus gaat de 63ste Omloop van Vlaanderen officieel van start. ’s Morgens kan men reeds het roadbook afhalen en heel de dag kan er verkend worden. Op uitnodiging kan er getest worden van 13u00 tot 17u00, de shakedown zelf vindt plaats van 18u00 tot 22u00. Uiteraard blijft het gezellige Slyps het kloppend hart van onze shakedown.

Op vrijdag kan er ook verkend worden van 8u30 tot 15u00. Tijdens deze periode kan het team ook de administratieve en technische controle afwerken. Op vrijdagavond staan 5 proeven op het programma. Zoals eerder aangegeven zal het parkoers heel wat wijzigingen ondergaan. Zo kunnen we nu al verklappen dat er op vrijdag een volledig nieuwe proef, KP Zwevezele, op het programma staat. Deze nieuwe proef wordt twee keer verreden waarbij eenmaal in het donker.

Het zwaartepunt van de Omloop van Vlaanderen ligt op zaterdag met nog eens 15 proeven op het programma.

Clio Trophy Nederland bevestigt internationaal karakter

De 63ste Omloop van Vlaanderen verwelkomt dit jaar de Clio Rally Trophy Nederland. Met de komst van deze competitie naar Roeselare wordt wederom het internationaal karakter van onze wedstrijd benadrukt. Met de komst van de Nederlandse Clio’s krijgen de Belgische Clio-rijders de kans om zich te meten met hun Nederlandse collega’s.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.