In een notendop: MotoGP – F1

  • MotoGP – Marc Marquez zal de Grote Prijs van Argentinië niet rijden. Na zijn zware crash met Miguel Oliviera in Portimao is de Spanjaard geopereerd en daarom zal hij komend weekend niet in actie komen. Marquez kreeg voor het veroorzaken van de crash een dubbele ‘Long Lap’ straf, maar door zijn niet-deelname in Argentinië ziet het ernaar uit dat hij die straf zal ontwijken. (Foto: © Repsol Honda Team)
  • Vrije trainingen F1 – Stefano Domenicali, CEO van de Formula 1 Group, heeft tijdens zijn bezoek aan de MotoGP-race in Portimao verteld dat hij af wil van de vrije trainingen. “Ze zijn belangrijk voor de teams en hun ingenieurs, maar de fans vinden ze niet interessant,” vertelt hij in een interview met het Portugese tv-kanaal Sport TV. Eerder speelde Domenicali al met het idee om punten uit te delen aan de hoogst gerangschikte in de oefensessies.
  • Williams F1 – Williams-teambaas James Vowles zegt dat het team alle tijd zal nemen om te beslissen over welke krachtbron ze zullen gebruiken in 2026. Momenteel gebruikt Williams Mercedes-motoren, maar daar zou binnen drie jaar weleens verandering in kunnen komen. Vanaf 2026 zal elke fabrikant aan slechts drie teams krachtbronnen mogen leveren en op dit moment zijn er vier F1-teams afhankelijk van Mercedes: Aston Martin, McLaren, Williams en Mercedes zelf.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.