24H Series Spa: 69 wagens en PK Carsport voor het eerst met de Porsche

De eerste 24H Series-wedstrijd in Mugello is amper afgevlagd en de deelnemerslijst voor de eerstvolgende wedstrijd van de Europese uithoudingsserie is al bekend. De tweede wedstrijd van het Europese seizoen 2023 brengt de 24H SERIES op 6 en 7 mei naar het Circuit de Spa-Francorchamps. De 12H SPA-FRANCORCHAMPS, voor het eerst verreden in 2017, keerde in 2022 na een onderbreking van drie jaar terug op de kalender van Creventic. 

Foto: © 24H Series

Niet minder dan 69 wagens staan op die voorlopige deelnemerslijst en daarbij tellen we heel wat landgenoten. In de klasse GT3 is er uiteraard Haas RT Audi dat de race in Italië won, maar met achttien GT3’s is de concurrentie in Spa wel groter. In de Klasse GTX is er de aanwezigheid van VDS Racing Aventures met de indrukwekkende Marc II V8. In de klasse voor de Porsche 992 GT3 Cup zien we twee wagens van RedAnt Racing, een exemplaar van PK Carsport, overigens de voormalige wagen van Stijn Lowette, twee Duitse bolides voor Q1 Trackracing en evenveel voor Speedlover. Xwift Racing tot slot zet een Toyota Supra GT4 in GT4 in en AC Motorsport doet het met een Audi RS3 TCR in de toerwagenklasse.

Opvallend is dus de aanwezigheid van PK Carsport met een Porsche 992 GT3 Cup, een wagen waarmee het team meerdere races van de 24H Series wil rijden en ook een deelname aan de 24 Hours of Zolder is niet uitgesloten. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.