24H Series Mugello: Haas RT wint oververdiend, RedAnt derde in “992”

Haas Racing Team begon op zondagmorgen vanop polepositie aan de tweede helft van de 12 Uur van Mugello. Frédéric Vervisch en Mathieu Detry controleerden met hun Audi probleemloos de laatste zes uur van de wedstrijd op Italiaanse bodem, en behaalden zo samen met de Fransman Stéphane Perrin een prachtige eerste overwinning voor Haas RT. Ayrton en Yannick Redant stuurden samen met Kobe De Breucker de #903 RedAnt Racing Porsche naar de achtste plaats algemeen en de derde in de 992-klasse.

(Foto: © 24H Series)

Na een vijfde positie bij de 24 Uur van Dubai en een derde plaats in Abu Dhabi werd het deze keer een overwinning voor het team van Sandrine Haas en Kris Dedoncker. Hun Audi sloot op zaterdag de eerste wedstrijdhelft van zes uur aan kop van het klassement af. Op zondag controleerde Haas RT de resterende zes uur en ze wonnen met twee ronden voorsprong op de Saintéloc Junior Team Audi van de Fransen Erwan Bastard en Paul Evrard. Het Belgisch-Antiguaanse team begon zo prima aan het Europese luik van de 24H Series. Ian James, Gray Newell en Roman De Angelis, de equipe van Heart of Racing by SPS, werden met een Mercedes-AMG GT3 derde. Frédéric Vervisch liet tevens de snelste wedstrijdronde optekenen (1:48.492).

Achter het ongenaakbare Willi Motorsport by Ebimotors streden RedAnt Racing en Red Camel-Jordans.nl voor de tweede plaats in de 992-klasse. De #903 van de broers Redant en Kobe De Breucker werd uiteindelijk, met slechts 9,4 seconden achterstand op het Nederlandse team, derde in de klasse. De #904 RedAnt Porsche van Dirk en Tom Van Rompuy, Bert Redant en Steve Van Bellingen werd zesde in 992-Am.

Hier vindt u de volledige uitslag. De volgende wedstrijd is de 12 Uur van Spa-Francorchamps tijdens het weekend van 6 en 7 mei.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.