Moto: Lorenz Luciano in tweede seizoen Red Bull MotoGP Rookies Cup

De jonge piloot zal dit weekend zijn eerste twee races van het seizoen rijden, nadat hij geselecteerd werd voor een tweede seizoen in de opstapklasse van het wereldkampioenschap.

Persbericht
Foto: © Red Bull Media House GmbH

De eerste twee races van de Red Bull MotoGP Rookies Cup 2023 vinden plaats van tijdens het weekend van 25-26 maart in Portimao, tijdens de MotoGP van Portugal. Lorenz Luciano, een 18-jarige Belgische coureur die afkomstig is van de Belgian Motorcycle Academy (BMA), maakt opnieuw deel uit van de internationale hoopvolle talenten die werden geselecteerd voor het volledige seizoen. Hij kwam in 2022 aan in de competitie en werd verlengd door de organisatie vanwege zijn harde werk, goede resultaten en professionele houding, zowel op als naast het circuit. Hij zal dit weekend dus aan de start staan in de Algarve.

De Red Bull MotoGP Rookies Cup is een belangrijke competitie in het Road to MotoGP-programma, een formule voor jonge piloten die streven naar een carrière in het wereldkampioenschap. De Belg Barry Baltus, een Zelos-piloot in Moto2, ging hier doorheen in 2018 en 2019. Zijn landgenoot Lorenz Luciano volgt in zijn voetsporen. Zijn kalender voor 2023, beschikbaar via deze link, omvat 14 races verdeeld over 7 verschillende Europese circuits (2 races per weekend). De races vallen tijdens de Grand Prix-weekenden, wat de coureurs vertrouwd maakt met de MotoGP-paddock.

Lorenz Luciano onderscheidde zich vorig jaar meerdere keren, terwijl hij de KTM RC 250 R en de meeste circuits voor het eerst ontdekte. De jonge coureur behaalde in het bijzonder drie top-10 resultaten (waaronder één in de top-5) en behaalde de snelste tijd tijdens een race. Hij eindigde op de twaalfde plaats in het algemeen klassement met 52 punten. De opgedane ervaring en het werk dat hij deze winter heeft verricht, zullen hem helpen om in 2023 vooruitgang te boeken in deze categorie die bekend staat als de “opstap naar de Grand Prix”.

Lorenz Luciano (Zelos-rijder in de Red Bull MotoGP Rookies Cup): “Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe seizoen te beginnen. Ik heb vorig jaar mooie vooruitgang geboekt en met een beetje afstand kon ik zien wat er nog verbeterd moest worden. Ik heb deze winter veel fysiek en mentaal werk verricht en dat heeft me geholpen op de motor. We hebben in Portimao gereden en de pre-season tests zijn heel goed verlopen. De KTM werd een beetje veranderd, maar het blijft nog steeds een geweldige motorfiets. Ik voel me goed, ik beleef enorm veel plezier op de motor en ik heb er vertrouwen in: Laat die eerste race maar komen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.