In een notendop: MotoGP-Moto2-Moto3

MotoGP – De topklasse in de motorsportwereld slaat voor 2023 en voor het 25ste jaar op rij opnieuw de handen in elkaar met een ander topmerk: BMW. Opnieuw wordt BMW de leverancier van de safetycar wagens op de circuits, dit seizoen wordt dat de BMW M2. Om dat te vieren zal voormalig F1 rijder en Grand Prix winnaar Ralf Schumacher tijdens het MotoGP weekend in Portimao demoritten rijden met de BMW Williams F1 wagen. De gebruikte Williams FW25 stamt uit 2003 en achterin huist nog een oorverdovend huilende BMW V10 P83 met maximaal 19.300 t/min. en 900 pk.

Moto2: Het kan niemand anders zijn dan de Spaanse wonderboy Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) die het seizoen in de wachtkamer van de MotoGP aanvangt als favoriet. In de voorbereidende tests op het Autodromo Internacional do Algarve zette hij alvast een nieuw ronderekord. Als we het puur op tijden bekijken dan moeten we Fermin Aldeguer (CAG Speed Up) en heethoofd Aron Canet (Pons Wegow Los40) als zijn directe tegenstanders zien. Voor ons blijft nog de bijkomende vraag waar in het geheel onze landgenoot Barry Baltus zich straks zal situeren…

Moto3 – Ricardo Rossi (SIC58 Squadra Corse) toonde zich de snelste van de voorbereidende tests op het nieuwe seizoen. Maar in Moto3 is het riskant om je geld te verwedden op de ene of de andere favoriet. De races zijn meestal zeer explosief, nagelbijtend spannend tot de laatste centimeters en met dikwijls een tiental rijders die aanspraak kunnen maken op zege en podium. Vermelden we zeker ook nog de indrukwekkend presterende rookie Jose Antonio Rueda (Red Bull KTM Ajo), tweede in de testweek, die het zal opnemen tegen de herkansende David Muñoz (BOE Motorsports), ondertussen routinier Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) en veteraan Romano Fenati (Rivacold Snipers Team).

Foto’s: © motogp.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.