In een notendop: VAS Regionaal actua

  • Titanicrit – In en om Kasterlee is er zaterdag 25 maart de Titanicrit, de 41ste in naam en de opener van het regionale rittensportseizoen. De Titanic Rit is een oriëntatiewedstrijd verreden over de openbare weg, over een geheim gehouden route van ongeveer 100 kilometer en verdeeld over twee delen. De deelnemers proberen het in het roadbook beschreven traject zo correct mogelijk te volgen. Er zijn onderweg controles en wie die mist, of er zich te vroeg of te laat aanmeldt, die vangt strafpunten. De winnaar is uiteraard diegene die een trajectkaart met zo weinig mogelijk fouten kan voorleggen. Het wedstrijdcentrum is er in “De Notelaar” in Kasterlee.
  • Rallycross – Ook dit weekend begint op het Glosso circuit het regionale seizoen in de rallycross. Op het Limburgse Duivelsbergcircuit blijft het nog steeds olympisch stil en de realiteit is dus dat het regionale kampioenschap als basis het Glosso-circuit op Schotelven in Arendonk heeft. Net als verleden jaar worden er aanvullend twee wedstrijden gereden op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard. Eén resultaat daarvan mag worden ingebracht in de puntentelling voor “het regionaal”. De kalender 2023 voor VAS Rallycross ziet er als volgt uit: 26/03/2023 Arendonk – 16/04/2023 Valkenswaard – 21/05/2023 Arendonk – 16/07/2023 Valkenswaard en 03/09/2023 Arendonk.

Foto: © glosso press

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.