Belcar Sprint Cup: Mettet is het startschot dit weekend

Voor de opener van de derde jaargang van de Belcar Sprint Cup, kan de promotor rekenen op meer dan 30 deelnemers. Andy Jaenen licht de reglementswijzigingen toe en blikt vooruit op wat een uitermate spannend seizoen belooft te worden!

“We behouden wat goed was en sturen bij waar we verbetermogelijkheden zagen”, stelt Belcar Sprint Cup-promotor Andy Jaenen duidelijk. “Na twee seizoenen kennen we de succesingrediënten van het kampioenschap wel en onze grootste bekommernis was ervoor te zorgen dat de Belcar Sprint Cup ook de komende jaren kan blijven groeien. We zetten daarom nog harder in op betaalbaarheid en dat blijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen als we kijken naar de deelnemerslijst.”

De belangrijkste wijziging voor 2023 situeert zich in de samenstelling van de klassen. “We vertrouwen niet langer op de cilinderinhoud, maar kijken naar de intrinsieke snelheid van de wagens. Iedereen komt uit in een klasse waar een ‘performance window’ geldt van vijf seconden. De traagste wagens brengen we onder in BSCC1, de snelste komen uit in BSCC5. De keuze om je wagen te upgraden kan dus zomaar betekenen dat je een klasse opschuift en je hierdoor te maken krijgt met fellere concurrentie. Op die manier is er voor elk wat wils en hebben ook de ‘kleinere wagens’, bijvoorbeeld een Peugeot 206 of een Suzuki Swift, absoluut hun plaats.”

“We zetten ook de titelstrijd in de verf, met het gros van de punten die te verdienen zijn op basis van de uitslag in de verschillende klassen. Het is vrij waarschijnlijk dat de algemene winnaar op het circuit uit BSCC5 zal komen, maar de strijd om de titel moet spannend blijven doordat er binnen je eigen klasse veel punten te verdienen zijn. Zo kan iemand die zijn klasse domineert in pakweg BSCC3 absoluut aanspraak maken op de algemene, Belgische titel.”

“Ik ben ook bijzonder fier op onze kalender die er kwam in samenwerking met Kronos Events. Als kampioenschap dat zich onder andere richt op debutanten, is het kostenaspect primordiaal. Een buitenlandse uitstap is daarom uit den boze, maar toch zijn we erin geslaagd om wedstrijden te plannen op onze drie Belgische circuits. Een mooie variatie dus en een flinke uitdaging voor onze deelnemers.”

Als we het hebben over de deelnemers, dan kijken we in eerste instantie naar de seizoensopener dit weekend op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Liefst 35 wagens prijken op de voorlopige inschrijvingslijst, een aantal dat de volgende wedstrijden nog belooft te groeien. Die wagens zijn bovendien ook netjes verdeeld over de verschillende klassen, met vier wagens in BSSC1 en BSSC5, vijf in BSSC2, acht in BSSC4 en 14 bolides in BSSC3.

Deze vrijdag, 24 maart, staan in de namiddag de trainingen op het menu, waarna op zaterdag om 12u15 het startsein wordt gegeven voor de allereerste sprintrace van het seizoen 2023. Om 16u30 wordt vervolgens de tweede sprintrace over 30 minuten op gang gevlagd.

Deelnemers

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.