In een notendop: MotoGP – Supercars – F1

  • MotoGP – Dit seizoen zal er voor elke Grote Prijs een sprintrace gereden worden. De sprintrace vindt telkens op zaterdag om 15u00 lokale tijd plaats en zal een uur duren. De startgrid is dezelfde als die voor de Grote Prijs zelf en wordt dus bepaald door de kwalificatie. De winnaar krijgt twaalf punten, de tweede plek ontvangt er negen. De derde plek krijgt er zeven, de vierde plek zes en zo voort tot de negende plek die er één krijgt. (Foto: © MotoGP)
  • Supercars – De beslissing van de wedstrijdleiding om de Triple Eight-wagens te diskwalificeren na de race in het Australische Newcastle, wordt niet teruggedraaid. De diskwalificatie kwam er nadat het koelsysteem in beide wagens onjuist geïnstalleerd was. Triple Eight ging in beroep, maar moet zich uiteindelijk toch neerleggen bij de beslissing. Cam Waters, die als derde over de meet kwam, behoudt zijn overwinning.
  • F1 – Aston Martin heeft de trofee voor de derde plek in de Grote Prijs van Saoedi-Arabië teruggekregen. George Russell (Mercedes) ontving de trofee nadat Fernando Alonso (Aston Martin) een tijdstraf had gekregen, Russell schoof op naar de derde plek. Nadien werd de tijdstraf van Alonso ingetrokken en moest de trofee terug naar het Aston Martin-hoofdkwartier. (zie tweet)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.