Crowdstrike Spa 24: 75ste editie met niet minder dan 72 wagens en drie Belgische teams

De CrowdStrike 24 Hours of Spa staat voor nieuw tijdperk, met een indrukwekkende deelnemerslijst van maar liefst 72 wagens voor de editie 2023, die van 29 juni tot en met 2 juli plaatsvindt.

Foto: © SRO/GT World

De 24 Hours of Spa is en blijft de grootste GT-race ter wereld en dat blijkt ook dit seizoen nog maar eens. Op de deelnemerslijst vinden we immers wagens van acht constructeurs, vertegenwoordigd door de beste GT-teams ter wereld. Ze komen uit in vijf klassen tijdens de 75ste editie van de etmaalrace, die dit jaar voor het eerst CrowdStrike als titelsponsor heeft.

Het wordt bovendien een ware mondiale strijd, want ook teams uit China, Australië en de Verenigde Staten gaan in de Ardense klassieker op zoek naar de zege. De grid voor 2023 evenaart de recordgrid die voor 2019 werd aangekondigd, hoewel er toen uiteindelijk 71 GT3-wagens aan de start stonden. Het is dus best mogelijk dat er op 1 juli een nieuw record wordt gevestigd.Op sportief vlak draait ’s werelds grootste en belangrijkste GT-race dan ook opnieuw op volle toeren, met een combinatie van de 56 wagens die de volledige Fanatec GT Europe Endurance Cup afwerken, samen met heel wat Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli bolides en enkele one-off deelnemers.

Van Belgische zijde zien niet minder dan drie teams die het doen met Audi (Boutsen VDS en Comtoyou Racing) en BMW (WRT). Van het Haas RT team, dat ook met een Audi zou aantreden is geen sprake meer. Comtoyou Racing (1) en WRT (2) zien we in de Pro-klasse waar in principe de winnaar uit voortkomt. 

Stéphane Ratel, SRO Motorsports Group stichter & CEO: “Ik ben er heel trots dat we voor de 75ste editie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa zo een indrukwekkende deelnemerslijst kunnen voorleggen. Een startveld van 72 auto’s, van acht verschillende merken, geeft niet alleen weer hoe groot de uitstraling van het evenement is, maar ook dat het harde werk achter de schermen blijft lonen. De aantrekkingskracht van de nieuwe Bronze Cup is groter dan verwacht, en het lijkt er zeker op dat er in elk van de vijf categorieën stevig om de zege zal worden gestreden. Het is ook aangenaam te kunnen vaststellen dat we teams van over de hele wereld mogen verwelkomen. De CrowdStrike 24 Hours of Spa is een internationaal belangrijke race, wat duidelijk wordt aangetoond door de diversiteit op onze deelnemerslijst. We kijken er naar uit om alle teams en rijders, en uiteraard ook een massa fans, te mogen verwelkomen, en er een groots spektakel van te maken.

DEELNEMERSLIJST

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.