C3 Rally2 Cup South Belgian: Potty wint alles

Door zaterdag zijn allereerste algemene zege in het nationale rallykampioenschap te veroveren werd Maxime Potty uiteraard ook winnaar van de eerste manche van de splinternieuwe C3 Rally2 Cup. In en rond Vresse-sur-Semois wisten de Citroëns zich vlotjes van hun sterkste kant te laten zien…

(Persbericht & foto’s: © C3 Rally2 Cup)

Maxime Potty en Renaud Herman lieten er van start tot finish geen twijfel over bestaan: in de South Belgian Rally namen ze onmiddellijk de leiding in handen, en het vervolg is gekend. Met overwicht scoorden ze hun eerste overwinning in het nationale kampioenschap én de zege in de C3 Rally2 Cup. De ‘andere’ competitie met het Stellantis-logo kent meteen zijn grote favoriet…

Cédric De Cecco volgde lange tijd in het spoor van Potty, en stond na de tweede lus indrukwekkend tweede… tot hij op de verbindingsrit te snel reed. De sanctie was zwaar voor de fel ontgoochelde Luikenaar. Maar De Cecco liet in Vresse wel zien dat er dit seizoen met hem rekening zal moeten worden gehouden!

Zo kreeg Niels Reynvoet, bij zijn eerste rally met de Citroën, de zilveren medaille in de C3 Rally2 Cup overhandigd. De jonge Vlaming moet de wagen nog onder de knie krijgen en zit dus vol in de leerfase, een periode die hij zo snel mogelijk achter de rug wil hebben. Deze ereplaats is alvast veelbelovend.

Tobias Brüls, die sinds de East Belgian Rally van vorig jaar niet meer in actie was gekomen, nam op efficiënte wijze de draad weer op en met een podiumplaats in de C3 Rally2 Cup was hij helemaal in de wolken. De jonge wolf uit de Oostkantons bleek sneller dan de gestaag beter presterende Christophe Verstaen – ook hij een debutant met de C3 – en dan de immer enthousiaste Nederlander Richard Pex, ondertussen een vaste waarde in de Belgische rally’s.

De tweede manche van de C3 Rally2 Cup wordt afgewerkt in het kader van de TAC Rally in Tielt, op zaterdag 8 april.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.