Le Mans 24: tentoonstelling ‘100 years of race history’

Ter ere van dit niet te missen jubileum presenteert Autoworld de tentoonstelling “24H of Le Mans, 100 years of race history”, van 1 april tot en met 28 mei 2023. Een tentoonstelling om u onder te dompelen in de wereld van de 24H van Le Mans, alsof u er zelf bij was. Zodat u klaar bent voor de race van de eeuw op 10 en 11 juni!

(Persbericht & foto’s: © Autoworld)

De tentoongestelde auto’s werden zorgvuldig geselecteerd om een stukje geschiedenis van de beroemdste uithoudingsrace ‘de 24u van Le Mans’ waarheidsgetrouw weer te geven. Elk van hen vertolkt een klein stukje van de geschiedenis van de 24 uur van Le Mans, of hij nu daadwerkelijk heeft deelgenomen of enkel is gebruikt om te testen. Kortom, u zult geen replica’s zien!

De Ford GT40P uit 1966
De Ford zoals in de film “Le Mans 66”! Het exemplaar dat in Autoworld geëxposeerd wordt, werd gebruikt tijdens de testritten van de beroemde race waarin Ford Ferrari van de troon stootte door de eerste 3 plaatsen in te nemen! Deze wagen was zelfs de reserve auto voor de wedstrijd.

De Inaltera van 1976
Doet deze naam een belletje rinkelen? Het is de eerste auto die werd gepresenteerd onder de naam van zijn sponsor! Het was ook de eerste auto die werd ontworpen en ontwikkeld door Jean Rondeau (een Franse coureur en autofabrikant die als enige de 24 uur van Le Mans won met zijn eigen creatie). Het was ook in deze Inaltera dat Christine, een van onze Belgische coureurs, samen met Lella Lombardi in 1977 de “Coupe des Dames” won.

De Peugeot 905
Deze auto reed in 1992 een dubbele overwinning door de 24 uur van Le Mans en het wereldkampioenschap te winnen. Het moet gezegd worden dat zijn vooruitstrevend ontwerp een belangrijk element was in zijn overwinningen: het chassis profiteerde van de technologie van Dassault Aviation en de motor komt dicht in de buurt van wat destijds in de Formule 1 gangbaar was.

Een zeer realistisch decor
Natuurlijk staan deze schoonheden centraal in de tentoonstelling, maar de enscenering is ook niet min: alle details van het circuit worden weergegeven: van het geluid van de motoren, tot de plaats van de auto’s op de startgrid en de pilotenwissels. Korte films over de geschiedenis en de mooiste momenten van de races maken de reis door ruimte en tijd compleet.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.