Moto2 : Barry Baltus klaar voor derde seizoen

De jonge piloot eindigde als achtste tijdens de pre-season test in Portimao en gaat vol vertrouwen het eerste Grand Prix-weekend van het seizoen in.

Foto copyright: © Rafa Marrodan (Fieten Olie Racing GP)

Het Moto2-wereldkampioenschap 2023 begint dit weekend met de Grand Prix van Portugal, georganiseerd van 24 tot 26 maart. Barry Baltus begint daar aan zijn derde opeenvolgende seizoen in de tussenklasse, die voorafgaat aan de MotoGP-klasse. Hij zal nog steeds de kleuren van het Fieten Olie Racing GP-team dragen (RW Racing GP tot 2022) en zijn moto is uitgerust met het nieuwe Kalex 2023-chassis, dat hij enkele dagen geleden voor het eerst ontdekte.

Vorig jaar haalde de 18-jarige Belg twee keer de top-10 en scoorde hij in totaal 30 punten, een nooit vooraf behaald record voor zijn team in Moto2. Hij streeft naar nog betere resultaten in 2023 na een intense en productieve winterstop. Barry heeft zich fysiek en mentaal voorbereid, voordat hij in maart twee tests aflegde in Jerez en Portimao. Hij zette de achtste snelste tijd neer op het Portugese circuit en bleef constant in contact met het leidende peloton.

Het seizoen 2023 staat gepland als het langste seizoen ooit, met 21 Grand Prix-races om te rijden. Het begint met twee races in twee weken: de eerste in Portimao (Portugal) op 26 maart en de tweede in Termas de Río Hondo (Argentinië) op 2 april. Daarna blijven de rijders in Noord-Amerika en rijden ze op 16 april in Austin (Verenigde Staten), voordat ze terugkeren naar Europa om op 1 mei in Jerez (Spanje) te racen. Het volledige schema is hier te vinden.

Barry Baltus: “We hebben een erg goede pre-season gehad met vijf testdagen, waaronder twee in Jerez en drie in Portimao. Ik heb een goed gevoel bij de nieuwe motor en voel me erg goed in het team. We hebben mijn persoonlijk record in Portimao verbeterd, wat een goed teken is! We moeten nu op deze weg doorgaan en met beide voeten op de grond blijve, want dit zijn slechts tests. Er is uiteraard nog niets beslist, maar ik kijk vol vertrouwen uit naar de eerste race van het seizoen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.