F1 Saoedi-Arabië: reacties na de race

Sergio Pérez (Red Bull) won gisteren de Grote Prijs F1 van Saoedi-Arabië. Hij kwam voor zijn ploegmaat Max Verstappen en Fernando Alonso (Aston Martin) over de streep. Verder beleefde Ferrari een teleurstellend weekend. Wij verzamelden enkele reacties uit het F1-pak.

(Foto: © Red Bull)

Sergio Pérez (Red Bull):

“Ik had geen geweldige start, maar nadat ik Fernando Alonso had ingehaald, kon ik een gat slaan met de rest van het veld. Na de safety car begon een soort van nieuwe race, maar gelukkig kan ik opnieuw een gat slaan en het vasthouden. Uiteindelijk mogen we niet vergeten dat het seizoen nog lang is, maar dit was een geweldig resultaat voor het team.”

Max Verstappen (Red Bull):

“Het begin van de race was lastig, ik moest volgen in een trein van wagens en er was weinig grip. Nadien werd het rustiger en kon ik opschuiven naar voor, de safety car hielp ook een beetje. Ik moest rustig blijven en één voor één de anderen inhalen. De tweede plek was het doel. Als ik vanop de polepositie had kunnen starten, had de race er heel anders uitgezien. In Melbourne zou ik het liefst een probleemloos weekend hebben.”

Fernando Alonso (Aston Martin):

“Ik ben tevreden met het resultaat en ons tweede podium dit seizoen. Ik maakte een fout bij de start met de positie op de grid, maar we hebben gepusht om die tijd goed te maken. We hebben getoond dat we het tweede snelste team zijn. Bij de start van dit weekend wisten we niet precies waar we zouden staan, dus dit is goed nieuws voor de komende races. Ik kijk uit naar Australië.”

Lance Stroll (Aston Martin):

“Het was teleurstellend om na een veelbelovend weekend te moeten opgeven. We zaten in een goede positie op de baan, maar toen verloor ik vermogen en moest ik de wagen stilzetten. Het is niet het resultaat dat we wilden, maar we verlaten Saoedi-Arabië wetende dat we een zeer competitieve wagen hebben. In Australië zullen we het gevecht opnieuw aangaan.”

George Russell (Mercedes):

“We zijn vandaag voor beide Ferrari geëindigd en we weten dat er nog vooruitgang te boeken valt. De achterstand op Red Bull is nog steeds aanzienlijk, maar we moeten blijven vechten en op onszelf concentreren.”

Charles Leclerc (Ferrari):

“Er zat vandaag niet veel meer in. Net nadat we een pitstop hadden gemaakt kwam de safety car de baan op, dus ook daar konden we geen voordeel uit halen. Er is nog heel wat werk te doen om terug op het bovenste schavot van het podium te kunnen staan. Red Bull is rapper op de rechte stukken en in de bochten, dus we moeten op alle vlakken aan de slag.”

Esteban Ocon (Alpine):

“De achtste plaats was het maximaal haalbare voor het team. Beide wagens die punten scoren is zeker positief, maar we mogen niet helemaal tevreden zijn met waar we nu staan. Onze wagen heeft potentieel en we moeten proberen dichter bij onze concurrenten komen. In Australië willen we meer bereiken.”

Kevin Magnussen (Haas):

“Het punt betekent veel. Het weekend startte niet goed, maar we vonden het goede ritme voor de kwalificatie. Helaas hadden we toen een probleem met de versnellingsbak waar we tijdens de race gelukkig niets van merkten. We reden een goede race. We konden de banden behoorlijk goed managen en daardoor kon ik op het einde Yuki Tsunoda nog inhalen. Zo pakten we toch nog een punt.”

Oscar Piastri (McLaren):

“Het was duidelijk niet de dag die we wilden. Ik werd in de eerste ronde wat afgeknepen en verloor een deel van mijn voorvleugel. Op het einde kon ik nog goed in duel gaan met diegene rond mij, wat leuk was. Door mijn langere beurt op de harde band kon ik ook wat leren over het gedrag van het rubber, maar over het algemeen hadden we op beter gehoopt.”

Logan Sargeant (Williams)

“De eerste 30 ronden gingen best goed, maar daarna had ik moeite om de banden te onderhouden. We verloren veel grip. Ik voel me wel meer zelfverzekerd voor de volgende race, want ik heb dit weekend getoond dat ik ook op een lastig circuit snel kan zijn. Ik heb het gevoel dat alles steeds natuurlijker wordt, maar dat proces zal niet in één keer gebeuren.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.