WRC Mexico: Ogier wint en is WK-leider, Neuville schuift naar twee in WK

De derde manche van het WRC, de rally van Mexico, is weinig verrassend naar Sébastien Ogier gegaan. De Franse achtvoudige wereldkampioen behaalde aan het stuur van zijn Toyota Yaris WRC zijn zevende zege in de wedstrijd in Centraal Amerika en wordt meteen de nieuwe leider in het WK, ondanks het feit dat hij één wedstrijd minder heeft gereden. Thierry Neuville werd in extremis tweede en doet zo een goede zaak in het WK. De Hyundai-rijder is nu tweede in het WK, op drie punten van Sébastien Ogier.

Foto: © Toyota

De Powerstage in Mexico was alles wat de F1 in Saoedi-Arabië niet was: spannend, spectaculair en intens. Hoewel Ott Tänak (Ford) en Thierry Neuville alles gaven in de slotproef, waarmee Neuville in extremis nog naar de tweede plaats opschoof, was één man te sterk in de rally en in de Powerstage. Sébastien Ogier won, hoewel hij niet hoefde, een spectaculaire Powerstage en zo neemt Ogier meteen ook de leiding in het WK, met 56 punten, drie meer dan Thierry Neuville, vier meer dan Kalle Rovanperä (Toyota) en negen meer dan Ott Tänak. In de volgende proef, in Kroatië (20-23 april), start Ogier niet en dus kunnen de WK-pretendenten weer voorbij de Fransman trachten te gaan.

In de Powerstage was het dus Ogier voor Tänak en Neuville, waarmee Neuville in de eindafrekening voorbij Elfyn Evans ging en dat voor vier tienden van een seconde.

We hebben alles gegeven dit weekend en het was zeer zwaar”, aldus een vermoeide Neuville aan de finish in Mexico. “Er was echt geen marge meer en we zijn blij met het resultaat.” Na twee derde plaatsen, is dit dus het derde opeenvolgende podium voor Neuville dit jaar en het vijfde opeenvolgende sinds Spanje vorig seizoen.

In WRC2 was de zege voor Gus Greensmith en Skoda, voor twee merkgenoten, wereldkampioen Emil Lindholm en Oliver Solberg.

Foto: © Toyota

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.