F1 Saoedi-Arabië: Perez pakt vijfde overwinning uit carrière

Sergio Pérez (Red Bull) heeft de Grote Prijs F1 van Saoedi-Arabië gewonnen. Hij reed comfortabel naar de vijfde zege uit zijn F1-carrière. Max Verstappen (Red Bull) startte vanop de vijftiende plek en finishte als tweede. Fernando Alonso (Aston Martin) werd na de race nog bestraft en moest zo zijn derde plek afstaan aan George Russell (Mercedes).

(Foto: © Red Bull)

Vlak voor halfweg werd Lance Stroll (Aston Martin) door zijn team aangemaand om op te geven, de wagen kampte met een elektrisch probleem. De Canadees parkeerde zijn wagen op een veilige plek, maar de wedstrijdleiding besloot om alsnog de safety car de baan op te sturen. Na de herstart ging Max Verstappen (Red Bull), die al naar de vierde plek opgeschoven was, nog voorbij George Russell (Mercedes) en Fernando Alonso (Aston Martin). Die laatste kreeg in het begin van de race een tijdstraf van vijf seconden, de Spanjaard stond onjuist in zijn startbox.

Pérez ongestoord, Alonso opnieuw bestraft

Sergio Pérez (Red Bull) werd niet meer bedreigd door Verstappen en reed zonder tegenstand naar de zege, de Nederlander moest tevreden zijn met een tweede plek. Fernando Alonso (Aston Martin) finishte als derde, maar kreeg na de race nog een tijdstraf van tien seconden. De pitploeg wachtte niet lang genoeg voor ze aan de wagen begonnen te sleutelen en voerde zo de tijdstraf die de Spanjaard eerder kreeg, foutief uit. George Russell (Mercedes) schoof zo een plekje op in de eindstand en werd derde, Alonso zakte naar de vierde plaats. Lewis Hamilton (Mercedes) werd vijfde, Ferrari sloot een lastig weekend af met een zesde en zevende plek.

Verstappen blijft leider in het wereldkampioenschap. De regerende wereldkampioen snoepte in de laatste ronde nog de snelste chrono, en het extra punt, af van zijn ploegmaat Pérez. De Mexicaan staat dus één punt achter. Alonso staat derde met 27 punten. Over twee weken staat de Grote Prijs F1 van Australië in Melbourne op het programma.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.