WRC Mexico: Ogier op weg naar de zege, Neuville kruipt dichter bij tweede plaats

Deze nacht veranderde er werkelijk niets meer aan de situatie in de rally van Mexico, de derde manche van het WRC 2023. Sébastien Ogier vergrootte in zijn Toyota Yaris de voorsprong op zijn teamgenoot en dichtste achtervolger, Elfyn Evans, terwijl Thierry Neuville seconde per seconde terugkomt op de Welshman. De Hyundai-rijder heeft met nog vier proeven te gaan nog steeds uitzicht op de tweede plaats in de wedstrijd.

Foto: © Hyundai

Deze nacht waren er vier en geen vijf proeven, gezien de annulering van KP15, Ibarrilla 2, door de schade als gevolg van de crash van Esapekka Lappi (Hyundai) eerder op de dag. Ott Tänak (Ford) nam twee van de vier proeven voor zijn rekening en schuift zo op naar de elfde plaats. Mits een sterke slotdag zitten er nog enkele punten voor de WK-leider in.

Sébastien Ogier en Thierry Neuville wonnen ieder één proef en dat maakt dat de Fransman nu 35,8 seconden bonus heeft op Elfyn Evans en 40,1 op Thierry Neuville. Kalle Rovanperä volgt al op meer dan anderhalve minuut, Dani Sordo op 2min21. Opvallend, Ogier kan mits winst de nieuwe WK-leider worden en dat met één wedstrijd minder dan de concurrentie…

Gus Greensmith (Skoda) is solide leider in WRC2, voor Adrien Fourmaux (Ford) en Emil Lindholm (Skoda).

Vandaag staan er nog vier proeven op het menu, waaronder de langste van de wedstrijd, Otates, goed voor maar liefst 35,63 kilometer. De Power Stage start om 19u18 onze tijd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.