IMSA Sebring 12: doldwaze eindfase, zege voor Cadillac. Vanthoor wint in GTD

De 12 Uur van Sebring, de tweede race van het IMSA-kampioenschap na de 24 Uur van Daytona, is een spektakelstuk geworden. De beslissing viel pas in de slotfase van de wedstrijd, een slotfase waarin de koplopers elkaar elimineerden. De zege was uiteindelijk voor de #31 Whelen Engineering Cadillac van Aitken-Derani-Sims.

Foto’s: © Cadillac en Porsche  

Heel wat kanshebbers op de overwinning verdwenen vroegtijdig uit de race, waaronder de #01 Cadillac van Sébastien Bourdais, Renger van der Zande en Scott Dixon. De Fransman leidde na negen uur toen de krachtbron van de Cadillac het begaf. Met nog iets meer dan anderhalf uur te gaan was het Meyer Shank Racing dat zijn kansen in rook zag opgaan toen het linkerachterwiel van de Acura van Tom Blomqvist afbrak. BMW verloor dan weer vroeg in de race de wagen van onder meer Augusto Farfus.

In de slotfase ging de eindspurt tussen vier wagens: de Cadillac van Aitken, Derani en Sims, de Wayne Taylor Racing Acura van Albuquerque, Taylor en Delétraz en de beide Porsche 963 van Jaminet, Tandy en Cameron enerzijds en Nasr, Campbell en Christensen anderzijds.

Echter in een ultiem gevecht voor de zege tussen Filipe Albuquerque en Mathieu Jaminet, raakten de Acura en Porsche elkaar, waarbij de spinnende Acura ook nog eens de Porsche van Felipe Nasr van de baan kegelde.  

Video van het incident -> https://www.youtube.com/watch?v=1MTjKsOZAIo

Cadillac wint, Vanthoor in GTD Pro

Zo ging de zege naar de #31 Cadillac van Jack Aitken, Pipo Derani en Alexander Sims, die van pole startte, voor de #25 BMW van Sheldon van der Linde, Nick Yelloly en Connor De Phillippi. De winnende LMP2 van Tower Motorsport met John Farano, Scott McLaughlin en Kyffin Simpson eindigde derde algemeen.

In GTD Pro was de zege voor onze landgenoot Laurens Vanthoor, in de Pfaff Motorsports Porsche, samen met zijn teamgenoten Patrick Pilet en Klaus Bauchler. In GTD was het de BMW M4 GT3 van Paul Miller Racing (Sellers, Snow, Lewis) die als winnaar over de streep kwam. Jan Heylen (Porsche) werd zesde, Sarah Bovy in de Lamborghini elfde. De volgende manche van het IMSA-kampioenschap vindt op 15 april op het stratencircuit van Long Beach plaats.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.