F1 Saoedi-Arabië: reacties na de kwalificatie

Op het stratencircuit in Djedda wist Sergio Pérez (Red Bull) de polepositie te bemachtigen voor de Grote Prijs F1 van Saoedi-Arabië. Charles Leclerc (Ferrari) was de tweede snelste, maar zal de race vanop de twaalfde plek starten door een gridstraf. Fernando Alonso (Aston Martin) neemt die tweede plek over.  Max Verstappen (Red Bull) kende problemen en start als vijftiende. We verzamelden enkele reacties uit het F1-veld.

(Foto: © Red Bull)

Sergio Pérez (Red Bull)

“De F1-wagen komt op dit circuit echt tot zijn recht, vooral in Q1 leek onze wagen op rails. Q3 was lastig, zeker omdat we door een probleem geen tweede poging hadden om een snelle ronde te rijden. Het was dus cruciaal om die eerste ronde te maximaliseren. Het is jammer dat Max Verstappen niet kon meestrijden in Q3, want we willen natuurlijk onze beide wagens op het podium zien eindigen.”

Max Verstappen (Red Bull)

“Het is onderdeel van de autosport, maar we moeten het probleem grondig onderzoeken. We moeten ons focussen op de race morgen om de schade te minimaliseren. Voorlopig weet ik enkel dat de aandrijfas brak. We zullen ons uiterste best doen morgen om zo dicht mogelijk bij de overwinning te komen.”

Charles Leclerc (Ferrari)

“Deze kwalificatie had zijn positieve en negatieve kanten. Het positieve is dat we na een moeilijke start van het weekend toch nog zo hoog kwalificeren. Dat Red Bull zo ver voor staat op iedereen, is de negatieve kant van het verhaal. Ze lijken wel van een andere planeet te komen. Ons racetempo lijkt goed, maar het is moeilijk om precies te weten waar we staan.”

Fernando Alonso (Aston Martin)

“We zijn tevreden met het weekend tot nu toe. In Bahrein waren we in het nadeel tijdens de kwalificatie, maar hier presteerde de wagen naar behoren. We starten vanop de eerste startrij door de gridstraf van Charles Leclerc. De wagen voelt goed op de lange afstand, zondag zou beter moeten zijn voor ons dan zaterdag, dus dat belooft.”

George Russell (Mercedes)

“We hebben onze verwachtingen overtroffen, we hebben een Ferrari en een Aston Martin achter ons kunnen laten. We wisten dat we niet konden meestrijden om de polepositie, maar we hebben vandaag het maximale gehaald uit wat we hebben. Waarschijnlijk zullen we morgen vechten met Ferrari en Aston Martin en we zullen ons uiterste best doen om op het podium te eindigen.”

Esteban Ocon (Alpine)

“Het was een intense kwalificatie met een sterke prestatie van het team, ik ben tevreden met de zevende plaats. Door de straf van Leclerc starten we vanop de derde startrij, dus er is veel mogelijk. Onze wagen verbetert sessie na sessie, dag na dag en morgen willen we met beide wagens in de punten eindigen.”

Yuki Tsunoda (AlphaTauri)

“Ik strandde op een honderdste van een seconde van de vijftiende plek en Q2. Uiteraard is dat jammer, maar ik ben tevreden met de ronde die ik heb gereden. We moeten echter blijven verbeteren om consequent Q2 en Q3 te kunnen bereiken. Morgen is een nieuwe dag en ik hoop dat ons racetempo goed zal zijn. Ik zal mezelf honderd procent smijten en punten scoren.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.