F1 Saoedi-Arabië: Pérez op polepositie, teammaat Verstappen slechts vijftiende

Sergio Pérez (Red Bull) heeft de polepositie gepakt voor de Grote Prijs F1 van Saoedi-Arabië. Hij was sneller dan Charles Leclerc (Ferrari) en Fernando Alonso (Aston Martin). Max Verstappen (Red Bull) zal de race vanop de vijftiende plek starten na problemen in Q2.

(Foto: © Red Bull)

Logan Sargeant (Williams) zal deze kwalificatie snel willen vergeten. De Amerikaan stapelde de fouten op tijdens Q1 en slaagde er niet in een rondetijd neer te zetten, hij zal de race vanop de laatste plek starten. Verder mochten ook Lando Norris (McLaren), die maar één snelle run kon doen, Nyck de Vries (AlphaTauri), Alexander Albon (Williams) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) uitstappen. Die laatste kwam een honderdste van een seconde tekort om Q2 te bereiken.

In Q2 kende Max Verstappen problemen met de aandrijfas. De Nederlander werd vijftiende en zal morgen een geweldige inhaalrace moeten afleveren als hij de Grote Prijs van Saoedi-Arabië wil winnen. Naast de regerende wereldkampioen konden ook Haas en Alfa Romeo niet doorstoten naar Q3.

Als Verstappen de polepositie niet kan pakken, dan doet Sergio Pérez het wel. De Mexicaan reed naar de tweede polepositie uit zijn F1-carrière, ook vorig jaar was hij de snelste in Djedda. Na niet geheel beloftevolle oefensessies reed Charles Leclerc (Ferrari) alsnog de tweede tijd, maar hij wordt door een gridstraf teruggezet naar de twaalfde plek. Fernando Alonso (Aston Martin) zal morgen vanop de tweede startplek vertrekken. George Russell (Mercedes) en Carlos Sainz (Ferrari) palmen de tweede startrij in.

Uitslag kwalificatie

De race start morgen om 18u00 onze tijd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.