WRC Mexico KP14: Ogier leidt, Lappi crasht, Neuville derde

In Mexico is Sébastien Ogier op weg naar zijn tweede zege van het seizoen. Na de zware crash van leider Esapekka Lappi in de eerste proef van de tweede dag, schoof Ogier op naar de leiding en de Fransman controleert nu al de wedstrijd. Onze landgenoot Thierry Neuville pakte aan het stuur van zijn Hyundai drie van de vier beste tijden van de ochtendlus en komt dichter en dichter bij de tweede plaats van Elfyn Evans in een Toyota.  

Het was even schrikken in KP11, Ibarrilla 1, waar Lappi met een harde klap tegen een paal tot stilstand kwam. De crew was ok, maar voor de tweede maal op rij, na Zweden, vergooit Lappi zijn kansen op een zege. Opvallend, door de crash konden enkel de WRC1-deelnemers de rest van de ochtendlus afwerken. De verloren tijd voor de rest van het peloton was te groot en dus zat er voor de WRC2-deelnemers niets anders op dan terug naar de basis te keren. De tweede passage van de proef is overigens voor iedereen geannuleerd.

In de tussenstand leidt Ogier dus met 28,5 seconden op Evans en 37,2 op Neuville. Kalle Rovanperä (Toyota) en Dani Sordo (Hyundai) maken op 1min13 en 1min56 de rest van de top-5 volledig. In WRC2 blijft Gus Greensmith (Skoda) uiteraard leider.

De namiddaglus is identiek aan de ochtendlus met nog een afsluitende showproef.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.