FFSA Rally Le Touquet: Ciamin van start tot finish

Samen met navigator Yannick Roche domineerde Nicolas Ciamin de opener van het Franse rallykampioenschap op asfalt.

Tekst en foto: © Koen Nuyts

Ciamin leidde de rally in Le Touquet van begin tot einde en dat aan het stuur van zijn VW Polo R5. Aan de meet hadden ze een ruime voorsprong van 41,5 seconden op Thomas Chauffray (Skoda Fabia Rally2). William Wagner (VW) werd verdienstelijk derde na een spannend slot, waarbij hij nipt Yoann Bonato (Citroën) versloeg. Nadat het zonnetje in de ochtend voor aangename temperaturen zorgde aan de Opaalkust, werden de piloten in de namiddag getrakteerd op een fikse regenbui. Een boze landbouwer en de bijhorende hectiek, zorgde voor de annulering van de twaalfde proef.

Bernd Casier die samen met Pieter Vyncke zijn Fiesta naar de zeventiende plaats reed, had een achterstand van 9min50 op winnaar Ciamin. De volgende manche van het Franse asfalt kampioenschap is de Rallye Rhône Charbonnières (21-22 april). 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.