BRC South Belgian: Potty ongenaakbaar en uitgesproken favoriet voor de titel

In en om Vresse-sur-Semois heeft de jonge Luikenaar Maxime Potty in zijn Citroën C3 Rally2 zijn eerste manche van het Belgian Rally Championship ooit gewonnen. Na zijn tweede plaats in de Haspengouw achter de Franse Belg William Wagner, tekende hij nu dus voor de zege en zo verstevigt Potty ook zijn leidersplaats in het Belgian Rally Championship. Potty won een overigens kleurloze wedstrijd met een beperkte publieke belangstelling voor Cédric Cherain (Hyundai) en Adrian Fernémont (Skoda).

Potty nam bij de eerste KP de leiding, won vervolgens de helft van de proeven en zijn zege kwam nooit in gevaar. Het is maar de vraag wie deze Potty in de komende wedstrijden überhaubt van de zege kan houden. Potty heeft bovendien aangegeven alle wedstrijden te zullen rijden, zowel in Championship als Cup, en dat maakt van hem nu al de uitgesproken favoriet voor de Belgische titel.

Bij de concurrentie schakelden Gino Bux (ongeval) en Cedric De Cecco (rijbewijs ingetrokken) zichzelf uit, terwijl Cédric Cherain in de eerste helft van de wedstrijd worstelde met de te harde afstelling van zijn Hyundai i20 N Rally2. Uiteindelijk paste Cherain zijn Hyundai aan, won de laatste twee proeven en gaf op de meet tien seconden toe. Adrian Fernémont startte in Sint-Truiden op een valse noot en speelde in het zuiden van de provincie Namen op veilig. Fernémont werd op 40 seconden derde, voor Bastien Rouard (Hyundai) en Niels Reynvoet (Citroën).

De Stellantis Cup was een kolfje naar de hand van Marijan Griebel (Peugeot 208), voor Julian Wagner (Peugeot), Fred Caprasse (Peugeot) en de halfbroer van Thierry Neuville, Tom Heindrichs (Opel). De beste GT-rijder was Romain Delhez (Porsche) en Roger Hodenius tikte in zijn Citroën als beste ‘Master’ aan.

De volgende afspraak is de Rallye des Ardennes op 1 april.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.