NLS 1: Dries Vanthoor en Maxime Martin winnen met ROWE Racing

Dries Vanthoor en Maxime Martin wonnen vanmiddag de eerste manche om de Nürburgring Langstrecken Serie, het kampioenschap dat uitsluitend op de Nordschleife wordt gehouden. Na vier uur racen had het Belgische duo 6,435 seconden voorsprong op de Scherer Audi van Ricardo Feller en Kim Luis Schramm. Maxime Dumarey won met zijn Aston Martin Vantage AMR GT3 de subklasse SP9 Am.

(Foto: © BMW M Motorsport)

Wat zou ROWE doen met de #98 en #99 BMW M4 GT3 waarop enkel de Belgen Dries Vanthoor en Maxime Martin waren ingeschreven? Vanthoor startte met de #98 en Martin deed dit met de #99. Na goed anderhalf uur of elf ronden stopte Dries Vanthoor. Beide wagens reden op dat moment nog in de kopgroep, maar er werd geopteerd om voor het klassement alles op de #99 te zetten. Vanthoor kreeg even de tijd om uit te rusten alvorens Maxime Martin aan boord van de #99 af te lossen. Met nog 40-tal minuten te gaan had Vanthoor enkele seconden voorsprong op de #16 van Schramm, en maakten beide wagens gelijktijdig een laatste pitstop. Bij het verlaten van de pitlane was de situatie ongeveer ongewijzigd. Vanthoor bleef foutloos onder de druk van Schramm, en won met een ruime zes seconden voorsprong op de Audi-rijder.

“Het is een droomstart, want het was onze eerste keer met een M4 GT3 op de Nordschleife.” aldus Martin. “Het was zeker geen gemakkelijk overwinning.” voegde Dries hieraan toe. “Ik moest in de laatste ronde nog pushen. Gelukkig kon ik ook gebruik maken van het verkeer op de baan. De wagen was echt super.”

Nico Verdonck werd met zijn Aston Martin Vantage AMR GT3 van PROsport Racing veertiende. Dit was één plaatsje voor de andere Vantage AMR GT3 van het Duitse team die door Maxime Dumarey en Christoph Breuer naar de zege in de subklasse SP9 Am werd gestuurd. Maxime Soulet finishte met de CP Racing Mercedes-AMG GT3 25ste en derde in SP9 Pro-Am.

Na een spannend slot in CUP 2 werd de Mühlner Motorsport Porsche van Terting- Hoppe tweede in deze klasse. Barbaro-Brody-Derenne wonnen met de Porsche 718 Cayman GTS van HYRacing-AMC Sankt Vith de divisie SP4T en werden 58ste algemeen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.