F2 Saoedi-Arabië: Iwasa met quasi perfecte race

In Jeddah won de Japanner Ayumu Iwasa voor DAMS de sprintrace voor de Formule 2

Foto: © Dutch Photo Agency

Jak Crawford (Hitech) kon welgeteld één ronde vasthouden aan zijn reverse grid pole want al bij de tweede doortocht van het veld kaapte de Japanner Iwasa (DAMS) de leidersplaats weg. Kampioenschapsleider Pourchaire maakte het zichzelf daarna (opnieuw?) moeilijk: de Fransman tikte in de zevende ronde Bearman aan en beide rijders dienden op te geven.

Daarna vormde zich een DRS-treintje dat ronden lang vocht om de zege en de podiumplaatsen. Iwasa sloeg de aanvallen af van Daruvala (MP Motorsport) en weerstond aan de zware druk van Victor Martins (ART) in de eindfase om een mooie zege te halen, met Martins en Daruvala op het podium. Boschung, aan de voet van het podium, doet de beste zaak in de tussenstand van het kampioenschap.

Onze landgenoot Amaury Cordeel (foto) moest zich tevreden stellen met een redelijk anonieme race en een negentiende plaats in de UNI Virtuosi machine.

Morgen is er de hoofdrace, met verplichte bandenstop.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.