WRC Mexico KP10: Lappi en Ogier vechten om de zege

In Mexico is Esapekka Lappi de man van de eerste dag. De Fin in de Hyundai leidde na de eerste ochtend en won tijdens de namiddaglus nog eens drie van de vijf proeven en vergrootte zo zijn voorsprong op zijn dichtste achtervolger Sébastien Ogier (Toyota) tot 5,3 seconden.  

Foto: © Hyundai

De wedstrijd in Mexico had in de tweede lus nog weinig om het lijf. Van de toppers verloor enkel Dani Sordo nog tijd, waardoor de Spanjaard in zijn Hyundai nu zesde is op anderhalve minuut van leider Lappi. Achter Lappi en Ogier volgt Elfyn Evans (Toyota) als derde op een halve minuut, Thierry Neuville (Hyundai) op net geen 40 seconden en Kalle Rovaperä (Toyota) op bijna een minuut. Ott Tänak (Ford) is na zijn problemen met de turbo achttiende op een kwartier. De andere Ford-rijders crashten al vroeg in de rally. 

In WRC2 ontspint zich een mooie strijd tussen Gus Greensmith (Skoda), Adrien Fourmaux (Ford) en Emil Lindholm (Skoda). Zij worden door net geen minuut gescheiden. Vandaag, zaterdag, starten de debatten om 15u13 onze tijd, met twee lussen die komende nacht iets na één uur afgelopen zijn. De deelnemers rijden negen proeven of 126,52 kilometer tegen de chrono.     

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.