BRC South Belgian: Potty leidt na eerste lus, De Cecco en Fernémont volgen

Vandaag wordt in en om Vresse-sur-Semois de South Belgian Rally afgewerkt, de tweede manche in het Belgian Rally Championship. Deze ochtend vertrokken de deelnemers om 8u12. Maxime Potty, de leider in het Belgische kampioenschap, (Citroën) is na vier KP’s de voorlopige leider.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

In de eerste KP was Maxime Potty (Citroën) de snelste, in de tweede proef moest hij 1,2 seconden prijsgeven aan Cédric De Cecco (Citroën), die de proef won. Potty was in de derde KP van de dag opnieuw de snelste. Achter hem lieten Cédric Cherain (Hyundai) en Adrian Fernémont (Skoda) exact dezelfde tijd noteren die drie tienden trager was dan die van Potty. Cherain mocht de vierde proef op zijn naam schrijven met opnieuw een verschil van drie tienden, deze keer strandde De Cecco op de tweede plek.

Met de snelste chrono’s in twee van de vier proeven leidt Potty met vier seconden op De Cecco, Fernémont volgt op 7,5 seconden. Gino Bux (Volkswagen) kon geen enkele proef winnen, maar staat slechts 8,6 seconden achter op de leider. Cherain heeft een achterstand van 11,8 seconden. Bij de GT’s is Christophe Daco de snelste, hij staat in het algemeen klassement op de elfde plaats. Marijan Griebel leidt in de Stellantis Cup.

De tweede lus start om 11u51 en telt uiteraard opnieuw vier proeven.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.