NLS 1: pole voor Giermaziak, Vanthoor derde

Kuba Giermaziak, teamgenoot van Andy Soucek bij Walkenhorst Motorsport, reed met zijn BMW M4 GT3 vanochtend het snelste kwalificatierondje (8:36.719) voor de eerste wedstrijd van de Nürburgring Langstrecken Serie. Frank Stippler werd met een Audi tweede en Dries Vanthoor, met de #98 BMW M4 GT3 van ROWE Racing, derde. De teamgenoot van Dries, Maxime Martin, plaatste de #99 op de zevende positie.

(Foto: © ROWE Racing)

Maxime Martin en Dries Vanthoor zijn beide de enige rijders voor zowel de #98 als de #99 van ROWE Racing. Een zware opdracht, want hierdoor krijgen ze elk een volledige race van vier uur voorgeschoteld om de BMW M4 GT3 in combinatie met de Nordschleife verder te ontdekken.

Ook Nico Verdonck werd nog aan de deelnemerslijst toegevoegd. Hij bestuurt met Mike David Ortmann de #37 Aston Martin Vantage AMR GT3 van PROsport Racing en zij werden 23ste.

Gilles Magnus, die oorspronkelijk was aangemeld voor de #33 Audi van Car Collection, zagen we echter niet meer op de deelnemerslijst. Zijn plaats naast Luca Engstler en Dennis Marschall werd ingenomen door Riccardo Feller.

In totaal kwamen 118 wagens in actie tijdens de kwalificatie. De wedstrijd start om 12u00 en is live via Youtube en www.nuerburgring-langstrecken-serie.de te volgen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.