BRC South Belgian: Potty verstevigt leidingsplaats na tweede lus, De Cecco dichtste achtervolger

Maxime Potty (Citroën) blijft leider na de tweede lus in de South Belgian Rally in en om Vresse-sur-Semois. Zijn grootste concurrent voor de eindzege is Cédric De Cecco (Citroën). Gino Bux (Volkswagen) zakte weg in het klassement, hij liep schade op en verloor veel tijd.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

In zowel de vijfde als zesde KP was Maxime Potty de snelste. Bij de vijfde proef bleef het verschil met de tweede plek beperkt, Cédric De Cecco moest 1,3 seconden prijsgeven. In de zesde KP was Potty oppermachtig. Opnieuw was De Cecco tweede, maar deze keer met een achterstond van 6,4 seconden. De volgende twee proeven schreef Cédric Cherain (Hyundai) op zijn naam en ook bij deze proeven was De Cecco de tweede snelste.

Potty blijft leider, maar de voorsprong op De Cecco is beperkt. Met een verschil van 6,7 seconden en zullen ze om 15u30 aan de laatste vier proeven beginnen. Cherain is derde op 14,4 seconden, Adrian Fernémont (Skoda) volgt op 28 seconden. Gino Bux (Volkswagen) liep tijdens de zesde KP schade op en verloor tijd. Christophe Daco blijft leider bij de GT’s, hij staat negende in het algemeen klassement. In de Stellantis Cup leidt Marijan Griebel (Peugeot), Julian Wagner (Peugeot) is tweede op 14 seconden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.