In een notendop: rally

  • Extreme-E – Sébastien Loeb zal zijn titel in het Extreme-E niet verdedigen. Het team van Lewis Hamilton (Team X44) heeft de opvolger van Loeb al gevonden in de naam van Fraser McConnell. De Spaanse Christina Gutierrez blijft wel op post en zal zo haar derde seizoen betwisten in de elektrische off-road serie.
  • Italië – Ook in Italië is het rallykampioenschap gestart. Op de eerste proef van de Rally Il Ciocco e Valle del Serchio zagen we het duo Damiano De Tommaso – Sofia D’Ambrosio (Skoda Fabia Rally2 evo) de snelste tijd noteren. Op zaterdag wachten nog negen proeven.
  • Heikki Kovalainen – Ex-F1-piloot Heikki Kovalainen zal dit seizoen samen met de Noorse Hedda Hosaas team vormen bij JBXE in het Extreme-E kampioenschap. Kovalainen zal zijn debuut dus maken in het team van oprichter Jenson Button. De elektronisch aangedreven off-road wagens gaan dit weekend in Saudi-Arabië van start voor hun derde seizoen. Het seizoen 2023 telt vijf events waarbij er telkens twee wedstrijd dagen zijn.