Clio Trophy 2023: Bruyneel-Werner met ambitie

De 26-jarige belofte Nikolai Bruyneel heeft in eigen streek zijn seizoen 2023 voorgesteld. De West-Vlaming reed vorig seizoen de Clio Trophy Benelux en zal dat ook in 2023 doen, samen met zijn 54-jarige corijder Frank Werner, eveneens een West-Vlaming.

Nikolai Bruyneel heeft er een seizoen 2022 met twee snelheden opzitten. De 26-jarige West-Vlaming toonde meermaals zijn mogelijkheden, met onder meer een eerste scratch van het seizoen, enkele degelijke resultaten, maar te vaak ging het ook nog fout.

Klopt”, geeft Bruyneel ook gewoon toe. “De Renault Clio is een schitterende wagen om te leren rallyrijden, maar het is een machine waar je eerder moet mee leren rijden zoals met een kart, niet bruut of agressief. Het is een auto die als je er zuiver mee rijdt, je weinig tijd laat verliezen en dus kan je heel snel gaan. Dat was vorig jaar zeker en vast ons leerpunt en we hebben daar hard aan gewerkt, niet alleen op de rallywegen, maar ook in de Viraco simulator. Dat laatste helpt erg veel, want je krijgt meteen een prima analyse van je prestaties, je goede punten en je werkpunten.

Het duo Bruyneel-Werner trekt op 18 maart richting Vresse-sur-Semois voor de allereerste wedstrijd van het seizoen, de South Belgian Rally. “Dat is een voorbereiding op de start van de Clio Trophy 2023, die vijf wedstrijden telt met start op 1 april in Dinant, met de Rallye des Ardennes. Wat volgt zijn de Sezoensrally in Bocholt, de Rally of Bertrix, de Aarova Rally (Oudenaarde) en de East Belgian in en om Eupen. Bovendien rijden we in eigen streek ook de Monteberg en de rally van Staden”, blikt Bruyneel op zijn programma vooruit.

De Clio Trophy is een merkencup voor allemaal identieke Renault Clio Rally5, “die dus uiteraard allemaal aan elkaar gewaagd zijn, wat de competitie des te intenser maakt. We mikken dit seizoen op een regelmatige top 5 en als het kan een podium. We willen weten waar ons potentieel ligt en zo verder groeien in de rallysport. Afspraak volgend weekend in het zuiden van ons land!”