IMSA Sebring 12: twee Belgen doen de dubbel in Florida, 54 wagens voor de 12 Hours

Op 17 maart wordt in Florida, op het oude vliegveld van Sebring de opener van het FIA WEC 2023 gereden, een race over 1000 mijl. Daags daarna is er, ook in Sebring, al de tweede manche van het IMSA-uithoudingskampioenschap, met de traditionele 12 Hours of Sebring. Niet minder dan 54 auto’s nemen er de start, met onder meer enkele Belgen en Nederlanders aan het stuur. 

Foto: © IMSA

In de klasse GTP zien we acht wagens, met twee bolides per merk, in casu Porsche, Acura, BMW en Cadillac. Uit de Lage Landen is er enkel Renger van der Zande in de #1 Cadillac. Giedo van der Garde zien we dan weer in LMP2, met TDS Racing, terwijl Glenn Van Berlo het met een Andretti Autosport Ligier in LMP3 doet, terwijl Tijmen van der Helm in een JDC Duqueine zit. 

Laurens Vanthoor heeft een druk weekend met naast zijn debuut in de Porsche 963 Hypercar in het FIA WEC ook een deelname aan de IMSA-manche in een Porsche 911 GT3 R van Pfaff Motorsports in de klasse GTD Pro. 

Jan Heylen zien we dan weer met Porsche (Wright Motorsports) in GTD, terwijl ook Sarah Bovy de dubbel doet, met de Iron Ladies Porsche in FIA WEC en in IMSA met een Lamborghini van hetzelfde team. Kay van Berlo zot in een Kellymoss Porsche.