In een notendop: MotoGP – GT World – F1

  • MotoGP – VR46 Racing Team, het team van MotoGP-legende Valentino Rossi, heeft zijn motor voor het nieuwe seizoen voorgesteld. Het team zal in de Grote Prijs van Portugal op 26 maart aan zijn tweede seizoen in de MotoGP beginnen. (Foto: © MotoGP)
  • GT World Challenge Europe – Grasser Racing Team keert terug naar het GT World Challenge Europe-kampioenschap. Het team nam in het verleden al deel aan de Blancpain GT Series, de voorganger van de GT World Challenge Europe. Het team zal met twee Lamborghini Huracán GT3 EVO2 aantreden in de Endurance Cup, met onder andere de 24 uur van Spa op de kalender.
  • F1 – De F1 zal dit seizoen een nieuw kwalificatieformat uittesten. Tijdens de kwalificatie voor de GP van Emilia-Romagna in Monza zal het voor het eerst uitgeprobeerd worden. De rijders zullen in Q1 op de harde band moeten rijden, in Q2 op de medium band en in Q3 zullen ze terug overschakelen naar de gebruikelijke zachte band. Zo wil de F1 het aantal bandensets verminderen die tijdens een raceweekend gebruikt worden.