In een notendop: ERC en WRC

  • ERC – Het ERC heeft de wind in de zeilen. De deelnemerslijst voor de Rally Serras de Fafe oogt schitterend en nu heeft een vierde bandenfabrikant zich geëngageerd in het Europese kampioenschap. Hankook voegt zich bij het trio Michelin, MRF Tyres en Pirelli. “We zijn verheugd om Hankook te verwelkomen in de ERC“, zei ERC Championship Manager Iain Campbell.  “Dit versterkt het hoge aanzien dat ons kampioenschap wereldwijd geniet. Dat er nu vier bandenproducenten in het kampioenschap actief zijn kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.”
  • ERC-Junior – Tijdens ERC-Junior rally’s zullen de deelnemers voorzien worden van Hankook-banden. Het Europese kampioenschap is niet alleen een gerenommeerd lanceerplatform voor opkomende talenten, maar is ook een belangrijk onderzoeks- en ontwikkelingsplatform. Hankook zal op alle gebied steun geven aan jongeren in een professionele context. De eerste van zes junior-manches zal plaatsvinden tijdens de ORLEN Rally Poland (19-21 mei).
  • Gus Greensmith – Gus Greensmith maakte bekend dat hij met een Skoda Fabia RS Rally2 alle resterende WRC wedstrijden zal rijden. Enkel achter de wedstrijd van Japan staat nog een vraagteken. Zijn eerstvolgende rally staat volgende week gepland in Mexico.