GT World Europe: Iron Lynx en Iron Dames in Endurance

Het Italiaanse team Iron Lynx heeft de deelname van drie auto’s aan het seizoen 2023 van de Fanatec GT World Challenge Endurance Cup bevestigd. Zowel het Iron Lynx- als het Iron Dames-team zal met de Lamborghini Huracán GT3 EVO2 rijden en dat in de vijf uithoudingsraces van het seizoen, waaronder de 24 Uur van Spa.

Foto: © Iron Lynx media

Iron Lynx rekent voor de titel op wagen #63 met de officiële Lamborghini-fabrieksrijders, bestaande uit Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli en Jordan Pepper. Het trio rijdt het hele seizoen in de Pro-categorie. De tweede Iron Lynx-auto, de #19, komt uit in de Gold Cup, met achter het stuur Rolf Ineichen, Michele Beretta en Lamborghini-fabrieksrijder Leonardo Pulcini.

De Iron Dames brengen opnieuw een volledig vrouwelijke rijdersbezetting naar het kampioenschap en nemen met de auto #83 deel aan de Bronze Cup. De coureurs Rahel Frey, Sarah Bovy en Michelle Gatting keren terug om hun Gold Cup-titel van de 24 uur van Spa in 2022 te verdedigen.

Het seizoen begint op 22 april 2023 met de openingsrace in Monza, Italië.