In een notendop: IndyCar – NASCAR

  • IndyCar St. Pete – Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing) heeft de seizoensopener in St. Petersburg, Florida, gewonnen. Hij ging in de slotronden voorbij Pato O’Ward (Arrow McLaren) en pakte zo de vierde zege in zijn IndyCar-carrière. De Mexicaan moest tevreden zijn met een tweede plek. Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) maakte het podium compleet. Romain Grosjean (Andretti Autosport) kon zijn polepositie niet verzilveren. De Fransman en Scott McLaughlin (Team Penske) eindigde allebei in de muur tijdens een duel om de leidersplaats. (Foto: © IndyCar)
  • NASCAR Las Vegas – William Byron (Hendrick Motosports) heeft de race in Las Vegas gewonnen. Kyle Larson en Alex Bowman maakte het feest bij Hendrick Motorsports compleet. Ze finishten als tweede en derde waardoor de volledige top drie door Hendrick Motorsports ingevuld was. De regerende NASCAR-kampioen Joey Logano (Team Penske) startte vanop de eerste plek, maar werd uiteindelijk door een slipper pas dertiende. Chase Elliott, NASCAR Cup Series-kampioen in 2020, was er niet bij op de Las Vegas Motor Speedway, hij blesseerde vrijdag zijn been tijdens het snowboarden.