F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal

De eerste Grote Prijs ligt achter ons. Het was niet meteen de meest spannende race, Max Verstappen (Red Bull) cruisede naar de overwinning, terwijl Charles Leclerc (Ferrari) en McLaren met de handen in het haar zaten.

Max Verstappen (Red Bull)

“Dit is de start van het seizoen die we wilden, een één-twee finish. Ik ben ongelooflijk trots dat we dit als team hebben bereikt. Ik kon vanaf de start een voorsprong opbouwen en die de rest van de race vasthouden. In Djedda ligt een heel ander circuit te wachten, er zijn veel lange rechte stukken en snelle bochten. Het zal dus een ander beeld geven van hoever iedereen staat met hun wagen.”

Sergio Pérez (Red Bull)

“Mijn start was niet ideaal en ook mijn eerste stint was dat niet. Leclerc was erg sterk op zijn verse zachte banden en het was lastig om hem in te halen. Als ik hem uiteindelijk toch voorbijging, had Verstappen al een voorsprong van tien of twaalf seconden. Die tweede plek vasthouden, dat was vanaf dan het belangrijkste. Bahrein is een uniek circuit en op andere circuits zal het veld dichter bij elkaar liggen.”

Charles Leclerc (Ferrari)

“We hadden een goede start en alles voelde ook goed aan. We hadden een mooie voorsprong op diegene achter ons, totdat we vermogen verloren. Het is jammer en we zullen moeten onderzoeken wat er precies fout gegaan is.”

Carlos Sainz (Ferrari)

“We wisten al tijdens de testen dat het voor ons moeilijk zou worden in deze race en nu moeten we verbeteren voor de komende races. Het is tijd om hard te werken en de kloof met de top te dichten. Het is pas de eerste race, dus we moeten blijven pushen.”

Fernando Alonso (Aston Martin)

“Dit is een fantastisch resultaat voor het team en we moeten van het moment genieten. Ik ben erg trots op het werk dat iedereen verricht heeft. We hadden niet de beste start, maar het racetempo was sterk.”

Lance Stroll (Aston Martin)

“Het was een leuke race en ik ben super tevreden met de punten die ik gescoord heb. Door mijn blessures was het niet de meest comfortabele race, maar die zesde plek maakt veel goed. Het was de moeite waard om die pijn te verbijten.”

Lewis Hamilton (Mercedes)

“We hebben vandaag ons best gedaan. We zijn nu het vierde snelste team, Ferrari en Aston Martin waren gewoon sneller dan wij. We missen veel downforce en we hebben nog veel werk te doen om de wagen te verbeteren. We zijn nog niet waar we moeten zijn.”

George Russell (Mercedes)

“Onze achterstand op Red Bull is te groot, we liggen ver achter op waar we willen zijn. Onze wagen heeft te weinig downforce, maar dat is makkelijk op te lossen. Het is zeker eenvoudiger dan wat we vorig jaar moesten doen om de ‘porpoising’ weg te werken.”

Pierre Gasly (Alpine)

“Deze race was een geweldige manier om te debuteren bij Alpine. Na de kwalificatie waren we allemaal teleurgesteld, maar we hadden vertrouwen in de wagen en wisten dat we met een goede strategie kans hadden om punten te pakken. We moeten hard blijven werken, maar ik weet dat er nog veel meer van ons te verwachten is.”

Esteban Ocon (Alpine)

“We hebben te veel operationele fouten gemaakt en die zijn ons vandaag duur komen te staan. Ons racetempo was goed en we hadden duidelijk de snelheid om met beide wagens de top tien te halen. Ik kijk al uit naar Djedda, waar we vastberaden zijn om sterker terug te komen.”

Lando Norris (McLaren)

“We hadden een paar problemen en die haalden ons volledig uit de race. We probeerden er echter zo lang mogelijk in te blijven voor het geval er een safety car was en we nog een kans kregen. Het racetempo was wel goed, we hadden gewoon te veel moeilijkheden om voor punten te vechten.”

Oscar Piastri (McLaren)

“Het was jammer dat we zo snel moesten opgeven. We hadden een goede start en tot problemen kregen, waren we goed bezig. We hoopten dat de problemen aan het stuur lagen en vervingen het, maar dat hielp niet.”

Alex Albon (Williams)

“We waren sterk, we vochten en ons racetempo was beter dan verwacht. We zijn misschien nog niet helemaal bij het middenveld aangesloten, maar we zijn er dichtbij en een punt pakken in de eerste race is geweldig.

Logan Sargeant (Williams)

“Ik vond elke seconde van mijn debuutrace geweldig. De eerste keer van de lijn komen was speciaal. Ik ben trots op het team, ik denk dat we alles hebben overtroffen wat we na het testen hadden verwacht. Hopelijk kunnen we dit als een goede basis gebruiken en gedurende het jaar vooruitgang blijven boeken.