In een notendop: F2 – F3

  • F3 hoofdrace – De pechvogel van de eerste hoofdrace van het seizoen was Gabriele Miní (Hitech). Hij rolde als eerste over de finish, maar had een tijdstraf van vijf seconden boven het hoofd hangen. Ondanks de tijdstraf had hij genoeg voorsprong om derde te kunnen worden, maar doordat de race achter de safety car eindigde, zakte de Italiaan naar de achtste plek. Uiteindelijk pakte Gabriel Bortoleto (Trident) zijn eerste zege in een F3-hoofdrace. Zijn ploegmaat Oliver Goethe werd tweede, Dino Beganovic (PREMA) mocht als derde het podium op. Grégoire Saucy (ART) werd vierde, Luke Browning (Hitech) startte als zeventiende en finishte knap als vijfde. Josep María Martí (Campos), winnaar van de sprintrace, werd zesde. Bortoleto is de leider in het klassement na het eerste raceweekend.
  • F2 hoofdrace – Théo Pourchaire was niet te stoppen. Hij leidde van start tot finish en won met negentien seconden voorsprong op Ralph Boschung (Campos), winnaar van de sprintrace gisteren. De Zwitser startte als tiende, maar maakte in de eerste ronde zeven plekken goed in één bocht. Zijn ploegmaat Kush Maini moest in de voorlaatste ronde de duimen leggen voor Zane Maloney (Carlin), die als achttiende de race startte. Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) werd vijfde, Arthur Leclerc (DAMS) pakte de zesde plek. Oliver Bearman (PREMA) was op weg naar een top vijf-plek, maar zakte in de slotronden volledig weg, hij kwam als veertiende over de meet. Amaury Cordeel reed een prima race, maar kende problemen rechtsachter tijdens de pitstop en verloor tijd. Er zat meer in voor de Belg, maar hij eindigde als vijftiende, net voor ploegmaat Jack Doohan. Théo Pourchaire pakt door zijn overwinning de leiding in het klassement. (Foto: © Dutch Photo Agency)