IndyCar St. Petersburg: Grosjean op pole, één-twee voor Andretti Autosport

Romain Grosjean (Andretti Autosport) heeft vannacht de pole gepakt voor de eerste race van het seizoen. Zijn ploegmaat Colton Herta maakte er een één-twee van.

(Foto: © IndyCar)

Romain Grosjean wist met een tijd van 59.5532 de eerste pole van het seizoen te pakken. Voor Andretti Autosport kon het seizoen niet beter beginnen, Colton Herta zal de race als tweede starten. Patricio O’Ward (Arrow McLaren) werd derde, Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing), winnaar van de Indy 500 vorig jaar, reed de vierde snelste tijd. Scott McLaughlin (Team Penske) en Kyle Kirkwood (Andretti Autosport) pakten respectievelijk de vijfde en zesde plek. De top tien werd verder aangevuld door Alex Palou (Chip Ganassi Racing), Felix Rosenqvist (Arrow McLaren), Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) en Will Power (Team Penske).