F1 Bahrein: stemmen voor de openingsrace

Om 16u00 is het eindelijk zover: de start van het nieuwe F1-seizoen. Red Bull lijkt favoriet voor de zege, maar achter het Oostenrijks team zou het wel eens heel dicht bij elkaar kunnen liggen.

Max Verstappen (Red Bull)

“Over het algemeen was het een vrij goede kwalificatie, we hebben ons goed hersteld na de moeilijkheden in de oefensessies. Als team hebben we de eerste en tweede startplek, dat is veelbelovend, maar tijdens een race kan er veel gebeuren.”

Sergio Pérez (Red Bull)

“We hebben moeten compenseren in de afstelling van de wagen om tijdens de race snel te zijn en hopelijk werpt het zijn vruchten af. Ik voel me meer op mijn gemak in de wagen. Achteraan heb ik meer grip, dus ik kan wat beter met de wagen omgaan.”

Charles Leclerc (Ferrari)

“We streden mee om de polepositie, iets wat we niet hadden verwacht. Qua racetempo zullen we wat achterop hinken, want onze tegenstand leek tijdens de vrije trainingen sterker op dat gebied. We zullen alles geven en met een extra set aan verse zachte banden kunnen we hopelijk een goed gevecht leveren.”

Carlos Sainz (Ferrari)

“Voor mij was het een moeilijke aanloop richting de kwalificatie, maar we hebben vandaag goed gereageerd. Het gevoel was beter dan tijdens de oefensessies. We kijken uit naar de race, we zullen tot de laatste ronde vechten en proberen een goed resultaat neer te zetten om het seizoen positief te starten.”

George Russell (Mercedes)

“We hebben onze verwachtingen overtroffen in de kwalificatie. We dachten dat we slechts een tiende zouden winnen, maar we waren vijf of zes tienden sneller. Tijdens de race kunnen we strijden voor de derde plaats. Drie tienden trager zijn dan Ferrari in de kwalificatie is niet slecht, zeker omdat zij de snelste wagen hebben op één ronde.”

Lewis Hamilton (Mercedes)

“Ik dacht dat we moeten zouden hebben om in Q3 te geraken, maar dat bleek helemaal niet het geval te zijn. We weten niet of we hetzelfde racetempo hebben als vorig jaar, maar ik hoop dat we mee kunnen vechten in de groep achter Red Bull.”

Fernando Alonso (Aston Martin)

“De wagen die we nu hebben, is een goede basis om op verder te bouwen. Hier presteert de wagen uitstekend, maar we zullen zien of dat ook in Saoedia-Arabië en Australië het geval zal zijn. Mijn overstap naar Aston Martin was een gok, om heel eerlijk te zijn, maar het is ongelooflijk dat ik vanop de vijfde plek zal starten.”

Nico Hülkenberg (Haas)

“Het was niet perfect in Q3, maar ik ben tevreden met de rondes die ik neergezet heb. Tijdens de oefensessies merkten we dat we in de kwalificatie competitief zouden zijn, maar de echte test is de race. Ik verwacht een hevige strijd, maar ik kijk er naar uit.”

Alex Albon (Williams)

“In Q2 brak er een stuk van mijn voorvleugel af zodra ik begon aan mijn snelle ronde, daarom kon ik mijn ronde niet afmaken. Het is frustrerend, zeker als ik kijk naar de tijden die ik nodig had om in Q3 te geraken, want zonder dat probleem met de vleugel hadden we zeker een kans.”