In een notendop: rally

  • Fabio Schwarz – Een bekende naam keert terug in het WRC. Nadat vader Armin jarenlang het mooie weer maakte op het hoogste niveau, zal zoonlief Fabio Schwarz deelnemen in het WRC3. Op het programma staan vijf wedstrijden in het WRC3.
  • Corentin Fiasse – Na enkele jaren gereden te hebben in een Renault Clio, maakt Corentin Fiasse de overstap naar Peugeot. Vanaf de South Belgian Rally zal Fiasse aantreden met een Peugeot 208 Rally4 in de Stellantis Cup waarbij Benjamin Mahy zal de nota’s lezen. De South Belgian Rally zal vereden worden op 18 maart in en rond Vresse-sur-Semois
  • Carlos Sainz – Omwille van medische redenen zal Carlos Sainz dit jaar niet deelnemen aan het Extreme E kampioenschap. De ex-wereldkampioen rally had in de afgelopen Dakar een zware crash en moet nog verder werken aan zijn herstel. Zijn plaats in het Acciona Team zal ingenomen worden door de Zweed Mattias Ekstrom, die hierdoor een duo vormt met Laia Sanz. Sainz zal het Acciona Team wel bijstaan langs de zijlijn als adviseur. Het nieuwe Extreme E kampioenschap begint binnenkort in Saudi-Arabie (11-12 maart).
  • WRC Finland – De Finse automobielclub AKK heeft fors gewerkt aan het parcours van de Finse WK-manche (3-6 augustus). Meer dan de helft van het parcours is gewijzigd en 27% van het aantal kilometers zal nieuw zijn. Ook de ceremoniële start verhuist en de wedstrijd vangt op donderdagavond aan.
  • Tekst: © Joost Custers en Koen Nuyts – Foto: © Koen Nuyts