F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace

Lance Stroll (Aston Martin) zal de Grote Prijs van Bahrein rijden. Na heel wat speculatie zal de Canadees dan toch de openingsrace rijden. Felipe Drugovich, die Stroll zou vervangen, zal dus vanuit de garage moeten toekijken.

(Foto: © Aston Martin)

Drie dagen voor de wintertest liep Lance Stroll een polsblessure op na een fietsongeluk. Hij miste zo de testdagen en was onzeker voor de openingsrace in Bahrein. Hij is volledig hersteld van de blessure en staat zondag aan de start. “Ik viel van mijn fiets doordat mijn voorwiel in een put bleef steken,” vertelt Stroll. “Gelukkig was de schade aan mijn rechterpols beperkt en door een kleine ingreep was het probleem snel opgelost. Sindsdien heb ik hard gewerkt om fit te zijn voor dit weekend”

Stroll miste door zijn ongeval de wintertest en heeft dus niet de nodige ervaring in de nieuwe wagen kunnen opdoen. “Het was frustrerend om de drie testdagen te missen, maar ik moest mij focussen op het herstel om zo klaar te zijn voor dit weekend en de rest van het seizoen.” Zijn ploegmaat Fernando Alonso reed wel tijdens de wintertest en liet goede dingen zien.