In een notendop: F1 – F1 Academy – F3

  • AlphaTauri F1 – AlphaTauri zal niet verkocht worden. Geruchten over een mogelijke verkoop van het zusterteam van Red Bull deden sinds enkele dagen de ronde, maar ze worden door teambaas Franz Tost ontkend: “De geruchten zijn nergens op gebaseerd. De aandeelhouders zullen AlphaTauri niet verkopen en Red Bull zal het team in de toekomst blijven ondersteunen.” (Foto: © AlphaTauri)
  • Alpine F1 – Alpine bleef tijdens de wintertest onder de radar, het team experimenteerde uitvoerig en was niet in een snelle tijd geïnteresseerd. Door te experimenteren heeft Alpine nu al updates aan de wagen kunnen uitvoeren. Hun auto in de openingsrace zal dus verschillen met die van de testdagen, bij andere teams zal dat nog dezelfde wagen zijn.
  • F1 Academy – Susie Wolff is aangesteld als managing director van F1 Academy, een raceklasse speciaal voor vrouwelijke rijders. Zij moet ervoor zorgen dat de vrouwen zich kunnen ontwikkelen, ook is ze verantwoordelijk om een weg naar hogere klasses richting F1 te creëren. Susie Wolff: “F1 Academy zal vrouwen laten inzien dat er geen limiet staat op wat ze kunnen bereiken.”
  • F3 – Het laatste zitje in de F3 is ingevuld. De 21-jarige Luke Browning gaat aan de slag bij Hitech Pulse-Eight. Hij vervoegt Sébastian Montoya en Gabriel Miní bij dat team. Luke Browning: “Ik ben iedereen dankbaar die altijd in mij bleef geloven. Ik ben enorm enthousiast om aan het F3-seizoen te beginnen”