In een notendop: GT World – British GT – NLS

  • GT World – Winward Racing komt dit jaar met twee Mercedes-AMG GT3 in de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe aan de start. De #57 wordt toevertrouwd aan Russell Ward, Philip Ellis en Indy Dontje. In de wagen met #157 vinden we David Schumacher, Marius Zug en Miklas Born.
  • British GT – Rob Bell en Mark Radcliffe racen in 2023 met een McLaren 720S GT3 Evo van Optimum Motorsport.
  • NLS – Frikadelli Racing, het team van Klaus Abbelen, zet dit seizoen een gloednieuwe Ferrari 296 GT3 bij de 24 Uur van de Nürburgring in. David Pittard, Nick Catsburg, Felipe Laser en Earl Bamber lossen elkaar af aan boord van de Italiaanse bolide. De wagen wordt in samenwerking met Rinaldi Racing geprepareerd en zal als voorbereiding op de etmaalrace, aan de wedstrijden om de Nürburgring Langstrecken Serie en de kwalificatiewedstrijd deelnemen.
  • NLS – Alex Brundle rijdt met de Aston Martin Vantage GT3 van PROsport Racing de 24 Uur van de Nürburgring. Mike-David Ortman en Christoph Breuer zijn alvast twee van zijn drie teamgenoten, en dit tweetal bemant eveneens de wagen bij de wedstrijden om de Nürburgring Langstrecken Serie. Het team zet ook twee Vantage GT4 in, waarbij Guido Dumarey het seizoen afwerkt met de ene Aston en we zijn zoon Guillaume in de andere wagen zullen vinden. Simon Balcaen komt in actie met een Porsche 911 GT3 Cup (type 992) van het Duitse team.

(Foto: © Frikadelli Racing)